Het Veilig Aangepast Fietsen evenement was een groot succes!

Het Veilig Aangepast Fietsen evenement was een groot succes!

Op vrijdag 13 mei 2022 werd het Veilig Aangepast Fietsen evenement georganiseerd door SSNB samen met Wendy Muis, vrijwilligster en inwoner van de gemeente Geertruidenberg.

Het evenement was bedoeld om de raadsleden van de Gemeente Geertruidenberg meer inzicht te geven over welke beperkingen er allemaal zijn voor de mensen met een aangepaste fiets. Hierbij kan je denken aan bijvoorbeeld hoge bossen, hoge stoplichtpalen en hellingen na een stoplicht. Daarnaast was dit evenement ook bedoeld voor mensen die kennis wilden maken met aangepast fietsen.

Om 11 uur startte het informatieve gedeelte op het Heereplein in Raamsdonksveer. Tijdens dit gedeelte werd het evenement geopend door Wendy Muis en Coördinator buurtsportcoaches Marlou Rikkert van SSNB. Hierna sprak wethouder sociaal domein van Gemeente Geertruidenberg, Adriaan de Jongh.

Het informatieve gedeelte werd afgesloten door Veilig Verkeer Nederland (VVN). De vertegenwoordiger van VVN nam de deelnemers mee in het stukje veiligheid in het verkeer. Zo kwamen er vragen naar boven over waar je allemaal op moet letten als je deelneemt aan het verkeer en wat je zelf allemaal kan doen om je eigen veiligheid in het verkeer te borgen.

Na het informatieve gedeelte ging Medipoint met de deelnemers in gesprek om ze te voorzien van informatie over de mogelijkheden van aangepaste fietsen. Ook kreeg iedereen de mogelijkheid om verschillende aangepaste fietsen te testen.

Om 12.00 werd er genoten van een heerlijke lunch en om 13.00 uur zijn alle deelnemers een tocht door de gemeente Geertruidenberg gaan fietsen. Na afloop zijn de bevindingen besproken en is het evenement afgesloten. Het was een inspirerende en sportieve dag!

Webredactie SSNB
Contactformulier

    Ik schrijf me in voor de nieuwsbrief van SSNB

    Laat zien dat je geen robot bent door de volgende afbeelding te kiezen Vlag.

    Top