In samenwerking met Ascendens verzorgt SSNB voor buurtsportcoaches een basiscursus EHBO en twee keer per jaar de vereiste EHBO herhalingscursus. Het betreft de basiscursus en herhaling van het Oranje Kruis diploma. Ook buurtsportcoaches, vakleerkrachten en andere beweegprofessionals die niet bij SSNB in dienst zijn kunnen hieraan deelnemen.

Informatie basiscursus:

  • Tweedaagse cursus: informatie over data en locaties volgt later.
  • De cursuskosten bedragen € 350,– per deelnemer exclusief btw. Buurtsportcoaches van SSNB die werkzaam zijn voor de gemeenten, Geertruidenberg, Landerd, Roosendaal, Steenbergen, Uden, Vught en Zundert kunnen kosteloos deelnemen.

Informatie herhalingscursus:

  • Tweemaal per jaar een herhalingscursus volgen is vereist om het Oranje Kruis diploma geldig te houden. Het betreft telkens een dagdeel, eenmaal in de meivakantie en eenmaal in de herfstvakantie. In 2019 betreft het de data 29 april en 14 oktober.
  • De kosten voor de herhalingscursus bedragen € 130,– per persoon per jaar (exclusief btw). Buurtsportcoaches van SSNB die werkzaam zijn voor de gemeenten Geertruidenberg, Landerd, Roosendaal, Steenbergen, Uden, Vught en Zundert kunnen kosteloos deelnemen.
  • Wil je ook je diploma Medic First Aid up-to-date houden? Dan bedragen de kosten voor de herhalingscursus 165,– per persoon per jaar.

Het praktische ochtendprogramma wordt gecombineerd met een informatieve middag. Zo volgden de deelnemers van de herhalingscursus dit voorjaar ook twee workshops: meer inzicht in het Athletic Skills Model (minder beweegarmoede en meer fitte, gezonde en goede bewegers) en social media (het uitdragen van het mooie werk van buurtsportcoaches). De invulling van het middagprogramma op 14 oktober wordt nog bepaald.