Ben jij werkzaam in de sportieve recreatie of wil je in dit werkveld aan de slag? LSR-opleidingen zijn interessant voor iedereen die werkzaam is of wil zijn bij sportverenigingen, kinderdagverblijven, sport BSO’s, animatie- en recreatieteams, de naschoolse opvang en voor buurtsportcoaches en aankomende sportleiders in het buurt- en welzijnswerk.

De opleiding biedt iedereen van 14 jaar en ouder de mogelijkheid een erkend sportdiploma te halen.  Een LSR-opleiding is gericht op het aanreiken van kennis en vaardigheden waardoor je op een verantwoorde, eigentijdse en stimulerende wijze leiding kunt gaan geven aan groepen en/of individuele recreatieve sporters (kinderen, jongeren, volwassenen en senioren).

Stichting NSA, partner van SSNB, biedt de competentiegerichte opleiding LSR aan op niveau 1, 2 en 3. De opleidingen LSR zijn landelijk erkend door het ministerie van VWS,  vallen binnen de Kwalificatie Structuur Sport (KSS) en worden gecontroleerd door de Academie voor Sportkader (onderdeel van NOC*NSF). Met het diploma LSR ben je bevoegd en bekwaam om leiding te geven aan recreatieve sportieve activiteiten.

Duur van de opleiding

De opleiding LSR-1 bestaat uit 15 contacturen en duurt gemiddeld 1 à 2 maanden. De gemiddelde opleidingsduur van LSR-2 is 3 à 4 maanden met 25 contacturen. Bij LSR-3 zijn er 35 contacturen, de opleiding duurt dan gemiddeld 4 tot 6 maanden. Dit is inclusief de stage waarin lessen worden gedraaid.

Kosten

Prijzen bij voldoende deelnemers:
– Opleiding niveau 1 = € 360,-
– Opleiding niveau 2 = € 850,-
– Opleiding niveau 3 = € 995,-
Tip: veel gemeenten vinden vrijwilligerswerk en sportieve recreatie belangrijk. Informeer daarom bij jouw gemeente naar subsidiemogelijkheden voor de opleidingskosten.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de website van onze partner Stichting NSA.

Aanmelden

Stuur een mail naar info@sportalliantie.nl of bel 088 246 81 00