Een kleine greep uit de activiteiten die afgelopen jaar zijn georganiseerd door onze lokale beweegteams:

SSNB TEAM HEEL STEENBERGEN FIT

Heel Steenbergen in beweging
Door Corona werd er minder werd bewogen in de Gemeente Steenbergen. En daar wilde het team van SSNB Steenbergen verandering in brengen. Activiteiten konden geen doorgang vinden, maar om iedereen te stimuleren om toch in beweging te blijven, is SSNB de digitale weg ingeslagen.
De eerste aflevering van Heel Steenbergen in Beweging is op 10 mei 2021 uitgezonden. Tot op heden worden er nog steeds 2 afleveringen per maand opgenomen, met als doel om iedereen in beweging te krijgen. De afleveringen zijn vooral bedoeld voor de senioren uit de gemeente, want zij zijn het meest gebaat bij voldoende beweging. Dit betekent niet dat kinderen, jongeren en volwassenen niet mee kunnen doen, voor hun is het net zo goed om te bewegen en lekker mee te doen!

Bekijk hier de afleveringen van Heel Steenbergen in beweging.

SSNB TEAM LANDERD SPORTZO

Het afgelopen jaar heeft het team van Landerd SpoRtZO heel veel activiteiten georganiseerd. Denk aan een de Landerd SpoRtZO gymbingo en de Landerd SpoRtZO beweegbingo voor basisschoolkinderen, Ook in de carnavalsvakantie werden hele leuke sport- en spelactiviteiten georganiseerd. Hieronder het enthousiaste filmpje van buurtsportcoach Peter de Louw:

 

TEAM SSNB MOVE VUGHT

Het is belangrijk dat de inwoners van gemeente Vught fit, gezond en dus een leven lang actief kunnen blijven. Het is niet alleen belangrijk om meerdere keren per week te sporten, maar het is zeker zo belangrijk om zo breed mogelijk te bewegen. De buurtsportcoaches van MOVE Vught zijn gestart met het aanbieden van gratis beweeglessen speciaal voor 55+ inwoners. Deze lessen vinden plaats bij de nieuwe beweegroute bij de IJzeren Man. De eerste beweegles heeft inmiddels plaats gevonden en was een groot succes!

 

TEAM SSNB ROOSENDAAL BGEWEEGT!

In maart 2021 t/m juli 2021 was de opstart Street League in Roosendaal. Het doel was om jongeren met elkaar en tegen elkaar laten voetballen en daarnaast diezelfde jongeneren maatschappelijke opdrachten laten vervullen in de vorm van straatafval ophalen of ondersteuning bieden aan ouderen in Roosendaal.

 

TEAM SSNB GEERTRUIDENBERG

Tijdens het online FIFA-toernooi hebben jongeren in de leeftijd van 12 tot 18 jaar online FIFA-wedstrijden tegen elkaar gespeeld. Daarnaast is er nog aandacht geweest over gameverslaving onder jongeren. Novadic Kentron vertelde de jongeren bij wie zij terecht zouden kunnen hiervoor. Ook is de eenzaamheid onder jongeren in tijden van corona erg toegenomen, daarom is er met verschillende partners een filmpje opgenomen voor jongeren om te laten zien bij wie zij terecht kunnen als zij zich eenzaam voelen en om te laten zien dat zij er niet alleen voor staan. Dit filmpje is ook tijdens dit evenement onder de aandacht gebracht bij de jongeren

 

TEAM SSNB UDEN | GUUS beweegt je 

In het project “Politiekids” nemen wij deel om te zorgen voor de fysieke uitdagingen, ook wel de lessen ‘Snel met je lichaam’ genoemd. We leren kinderen over samenwerken, uithoudingsvermogen en reageren op elkaar middels verschillende samenwerkingsvormen en spelvormen.

Lees hier meer over het project “Politiekids”.

 

TEAM SSNB ETTEN-LEUR

In het project “Weerbaarheidstraining Senioren” verbinden we partijen, in het kader van Lokaal Sportakkoord. Zowel sport- en beweegaanbieders als anderen. Samenwerking opzetten en duurzaam project opstarten ten behoefte van ouderen.

Lees hier meer over het project “Weerbaardsheidstraining Senioren”.

 

TEAM SSNB HALDERBERGE
In de gemeente Halderberge zijn vanuit SSNB 2 JOGG-regisseurs aan de slag gegaan, Lotte Andrieu en Meike van Wezel. Lotte en Meike zijn het JOGG-team van SSNB in West-Brabant. Naast Halderberge zijn zij ook in Roosendaal actief. Met projecten uit het Sportakkoord, samenwerking met de vakleerkrachten en een grote rol binnen het preventieakkoord hebben zij een vliegende start gemaakt. Klik hier voor de de 1e nieuwsbrief.