Activiteiten Move Vught!

Volwassenenfonds

De gemeente Vught gaat aanhaken bij het Volwassenenfonds. Het fonds biedt inwoners vanaf 18 jaar de mogelijkheid om mee te doen aan sportieve en/of culturele activiteiten, zoals muziekles, sportschool of het lidmaatschap van een voetbalvereniging. De gemeente Vught is blij dat zij dit mogelijk kan maken voor de doelgroep volwassenen. Er wordt ook al samengewerkt met het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Samen met Demy Weertman (coördinator Brabant voor het Volwassenenfonds) gaan onze buurtsportcoaches in Vught veel mensen blij maken. Op 7 maart zal er samen met de wethouder officieel worden afgetrapt met een kick-off voor intermediairs.

Bewegen in de openbare ruimte van Vught

Op verschillende plekken heeft MOVE Vught (de buurtsportcoaches in Vught), in opdracht van de gemeente, beweegplekken ingericht. Deze plekken nodigen op een laagdrempelige manier uit om te sporten en bewegen. Het stopt echter niet bij de inrichting. Het is minstens zo belangrijk om activiteiten aan te bieden op deze locaties en de mensen te informeren wat er allemaal mogelijk is. Dat doen zij tijdens onze BIOR (Bewegen In de Openbare Ruimte) activiteiten, en met succes! Wat een enthousiastelingen zien we wekelijks en wat nóg mooier is: elke week is er wel weer iemand nieuws. Mensen zijn blij dat er kundige begeleiding is en dat ze samen met anderen kunnen sporten en bewegen. Niet alleen het bewegen is belangrijk, ook het sociale aspect, en door die combinatie blijven mensen terugkomen. De cyclus van 8 weken bij de IJzeren Man is bijna afgelopen. Op naar het beweegplein op het Bisschop Zwijsenplein!

Kleutersport

In samenwerking met de Vughtse Sportclub Prins Hendrik is er in de Gemeente Vught door MOVE Vught een project opgezet voor de jongste kinderen. Tijdens Kleutersport maken kinderen, spelenderwijs, kennis met de grondvormen van bewegen. Kleutersport wordt aangeboden in een cyclus van 15 weken, waarbij de kinderen tijdens de laatste les het felbegeerde Nijntje Beweegdiploma kunnen behalen. Veelzijdig bewegen op jonge leeftijd: sport en bewegen is belangrijk. En het is nog belangrijker om daar op jonge leeftijd mee te beginnen.
Bij kleuters die veelzijdig bewegen worden de fysieke en mentale gezondheid, de motoriek, de sociale ontwikkeling en de cognitieve ontwikkeling op een positieve manier beïnvloed. De uitdrukking “met de paplepel ingegoten” is ook zeker hier van toepassing. Door de kinderen op jonge leeftijd te laten ervaren hoe leuk het is om te sporten en te bewegen vergroot de kans dat ze dit hun leven lang blijven doen: een leven lang actief.

Tijdens de lessen Kleutersport gaan we uit van de “schijf van 10” (Athletic Skills Model) en de “12 leerlijnen” (Basisdocument Bewegingsonderwijs). We werken toe naar de criteria van het Nijntje Beweegdiploma (Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie) en richten onze lessen in met de “Beweegkaarten Kleuters” (MOVE Vught) en het “Lesplan Kleuters” (Prins Hendrik). De eerste cyclus zit erop en in februari starten we met de tweede cyclus. MOVE is trots op de fijne samenwerking met een grote Vughtse sportvereniging zoals Prins Hendrik.

Webredactie SSNB
Contactformulier

    Ik schrijf me in voor de nieuwsbrief van SSNB

    Laat zien dat je geen robot bent door de volgende afbeelding te kiezen Kopje.

    Top