Bestuurdersontmoeting:
Succesvol (samen)werken voor clubbestuurders

Dé sportbestuurdersontmoeting van Brabant

Wil jij als bestuurslid van een sportvereniging in gesprek met andere bestuurders over onderwerpen die belangrijk zijn voor de toekomst van jouw club? Vind jij het interessant om te werken aan de ontwikkeling van jouw bestuur én jezelf als bestuurder? En wil je je laten inspireren door bestuurders uit andere takken van sport en uit andere Brabantse gemeenten? Kom dan naar dé sportbestuurdersontmoeting van Brabant!

Vanaf 18.00 uur word je met een kop soep en een broodje ontvangen. Om 19.00 uur start het programma op ludieke en energieke wijze met een interactieve voorstelling. Lachen, spiegelen en inspireren staan in het theater centraal. Na de voorstelling neem je deel aan twee rondetafelgesprekken naar keuze (elk gesprek duurt drie kwartier). Ga samen met andere bestuurders onder leiding van een expert in gesprek over herkenbare kansen en knelpunten voor de toekomst van je club.

Wanneer: maandag 14 mei, vanaf 18.00 tot 22.00 uur
Waar: sportpark De Warande, kantine voetbalvereniging TSC, Warandelaan 10-14 Oosterhout
Wie: alle bestuurders van sportverenigingen in Brabant zijn van harte welkom
Kosten: geen
Inschrijven: zie contactformulier onderaan deze pagina

Programma
• 18.00-19.00 uur: inloop met soep en broodjes
• 19.00-19.25 uur: interactieve opening: de algemene ledenvergadering
• 19.30-21.15 uur: rondetafelgesprekken (keuze uit twee sessies inclusief wisseltijd)
• 21.15-22.00 uur: informele afronding en netwerken

Thema’s rondetafelgesprekken

Open club / samenwerken
Hoe kun je als bestuur van de vereniging zorgen voor een vereniging die inspeelt op behoeftes van de omgeving? Hoe blijf je toekomstbestendig en welke samenwerkingen kun je aangaan om dit te versterken?

Bestuurlijke vernieuwing
Ben je bewust bezig met reflecteren op jezelf als bestuur? Kun je als bestuur meebewegen met je omgeving? Lukt het om nieuwe bestuurders te vinden en enthousiasmeren? Hoe kun je aan de slag met vernieuwing in en verjonging van het bestuur?

Duurzame sportaccommodaties
De afhankelijkheid van sportaccommodaties voor de vereniging is groot. Op welke manieren kun je verduurzamen en wat levert het de vereniging allemaal op? Welke ervaringen zijn hier al mee in de regio?

Vrijwilligersbeleid, -vergoedingen, goed werkgeverschap
Op welke manier ben je bezig met het werven en behouden van vrijwilligers? Denk je wellicht aan het in dienst nemen van personeel? Of heb je hier al ervaring mee?

Sport als middel in het sociaal domein / kwetsbare doelgroepen
Hoe kun je als sportvereniging een bredere maatschappelijke rol pakken? In het bijzonder gericht op het betrekken van nieuwe en mogelijk kwetsbare doelgroepen? Welke consequenties zijn hieraan verbonden? Welke voordelen kun je hier ook mee behalen?

Open Space gesprekstafel verenigingsondersteuning
Wil je graag met bestuurders en de gemeente in gesprek over allerlei thema’s? Wil je weten waarvoor je bij wie terecht kunt voor informatie en vragen? Wat kun je in gezamenlijkheid als verenigingen van elkaar leren?

Partners
Deze avond wordt georganiseerd door de gemeente OosterhoutNOC*NSF. en SSNB.

Inschrijven
Schrijf je vandaag nog in voor deze unieke bestuurdersontmoeting. Deelname is gratis.


    Laat zien dat je geen robot bent door de volgende afbeelding te kiezen Boom.