Sportcoaches van SSNB Roosendaal organiseren beweegweek bij WVS

Sportcoaches van SSNB Roosendaal organiseren beweegweek bij WVS

Maandag 9 april was de aftrap van de beweegweek bij leerwerkbedrijf WVS. Op dit moment staat het hele bedrijf, dat zich inzet voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, in het teken van bewegen. De beweegcoaches van SSNB zijn door WVS Roosendaal gevraagd om invulling te geven aan sport en bewegen met daarbij bewustwording over gezond gedrag op de werkvloer. Onder de vlag van RSD beweegt voert SSNB haar activiteiten lokaal uit in de gemeente Roosendaal.

Laagdrempelig
De opening van de beweegweek was op locatie Vaartveld in Roosendaal. Wethouder Hans Verbeek was daar onder meer getuige van de fittesten die door SSNB zijn uitgevoerd in samenwerking met van Van Broekhoven Fysio. Medewerkers vulden ook vragenlijsten in om inzicht te krijgen in hun beweeggedrag. De hele week worden laagdrempelige activiteiten aangeboden op en rond de werkvloer. Denk aan buiten wandelen in de middagpauze, sportieve spellen en fruit dat voor iedereen klaar staat in de kantine. Aan het einde van de beweegweek zal de GGD Roosendaal presentaties verzorgen over gezond gedrag gekoppeld aan voeding.

Bewustwording
Patrick de Klerk, coördinator van SSNB Roosendaal: We streven ernaar om zoveel mogelijk medewerkers uit te dagen om meer te bewegen. Bewustwording op het gebied van een gezonde en actieve leefstijl is gewoon heel belangrijk, óók op de werkvloer. Mooi dat we daar in samenwerking met WVS op deze manier aan kunnen bijdragen.”

Webredactie SSNB
Contactformulier

    Ik schrijf me in voor de nieuwsbrief van SSNB

    Laat zien dat je geen robot bent door de volgende afbeelding te kiezen Vliegtuig.

    Top