Boost verduurzaming Brabantse sportaccommodaties

Verduurzaming Brabantse sportaccommodaties krijgt flinke boost

In 2017 voerden we, in samenwerking met de Stichting MOED, een pilot uit met tientallen sportverenigingen rondom het verduurzamen van sportaccommodaties. SSNB heeft van het energieteam van de provincie Noord-Brabant opdracht gekregen deze pilot in 2018 op te schalen naar heel Brabant. De keuze voor SSNB vloeit voort uit het feit dat wij onafhankelijk zijn, gespecialiseerd zijn in sport en de taal van de sportverenigingen spreken. Door onze lokale aanwezigheid weten we wat er speelt en kunnen we snel schakelen met lokale partners. Hierdoor dragen we bij aan het uiteindelijke doel, het versnellen van het proces om de Brabantse duurzaamheidambities binnen de sport te realiseren. Door de centrale positie van sportverenigingen in de Brabantse samenleving, leveren we indirect ook een belangrijke bijdrage aan de bredere energietransitie binnen de particuliere sector. Wij zijn er van overtuigd dat duurzame sportaccommodaties leiden tot een groei in bewustwording en actie onder de achterban van sportverenigingen.

Inventarisatie

We zijn gestart met een brede inventarisatie onder de 64 Brabantse gemeenten. We brengen onder meer in kaart welke duurzaamheidsmaatregelen zijn opgestart of doorgevoerd bij gemeentelijke en niet-gemeentelijke sportaccommodaties en welke financieringsmogelijkheden lokaal worden geboden voor sportverenigingen.

Duurzaamheidsplatform

Na de zomer lanceert SSNB een fysiek en digitaal platform ter ondersteuning van sportverenigingen. Informatie over mogelijke duurzaamheidsmaatregelen en financieringsmogelijkheden staat centraal. We leggen de verbinding tussen de verenigingen, gemeenten, leveranciers en andere partners die een rol spelen bij het realiseren van duurzame sportaccommodaties. Het platform biedt een centrale, toegankelijke plek waar de Brabantse sportsector terecht kan voor iedere hulpvraag bij het verduurzamen van sportaccommodaties. Of het nu gaat om inzicht in mogelijkheden via een energiescan, informatie over de verschillende financieringsmogelijkheden of simpelweg het matchen met betrouwbare leveranciers of installateurs, het platform biedt een passend antwoord.

Bas IJpelaar Procesbegeleider
Contactformulier

    Ik schrijf me in voor de nieuwsbrief van SSNB

    Laat zien dat je geen robot bent door de volgende afbeelding te kiezen Hart.

    Top