Coronanieuws: Brabant Blijft Bewegen!

De coronacrisis en daarbij horende maatregelen hebben ook veel impact op sportend Brabant. Op www.brabantblijftbewegen.nl delen we relevante informatie. En we inspireren iedereen om ook vanuit thuis te blijven bewegen met de challenges van onze beweegteams. Dat is juist nu extra belangrijk. Blijven bewegen zorgt ervoor dat je weerstand en mentale gezondheid op peil blijven, drukken wetenschappers ons in deze tijd op het hart.

Coronavirus en de sport: belangrijke informatiebronnen

Op Brabant Blijft Bewegen vermelden we de meest relevante informatiebronnen over sport en corona. Zo beantwoordt NOC*NSF vragen van sportclubs, sporters en sportbonden. Vereniging Sport & Gemeenten houdt ons ook op de hoogte van de ontwikkelingen. Netwerk in de Sport biedt relevante informatie voor sportclubs die ook werkgever zijn en Kenniscentrum Sport en bewegen deelt tips en inspiratie om thuis te blijven bewegen.

Alternatieve activiteiten, beweegtips en stay at home challenges

De reguliere activiteiten van onze beweegteams gaan de komende periode niet door. Maar dat betekent zeker niet dat we stil zitten! Een deel van onze buurtsportcoaches en gymdocenten is in touw om kinderen van mensen uit vitale beroepsgroepen op te vangen. En de eerste initiatieven om ouderen in verzorgingshuizen vanaf hun balkon in beweging te houden zijn al gestart.

Met speciale beweegkaarten instrueren onze beweegprofessionals lokale partners over oefeningen om fit te blijven. Voorbeelden zijn te downloaden op Brabant Blijft Bewegen. Op deze website delen we ook dagelijks nieuwe stay at home challenges. Onze beweegteams inspireren daarmee alle Brabanders om zelf in beweging te blijven. 

Benieuwd naar alle beweegchallenges? Bekijk de volledige YouTube playlist

   

Webredactie SSNB
Contactformulier

    Ik schrijf me in voor de nieuwsbrief van SSNB

    Laat zien dat je geen robot bent door de volgende afbeelding te kiezen Sleutel.

    Top