De ELIS Innovation Summit groot succes!

Op 20 april 2022 vond de eerste ELIS Innovation Summit plaats op de High Tech Campus in Eindhoven. Een succesvol event georganiseerd door SSNB samen met haar partners. De deelnemers hebben genoten van de informerende en praktische sessies, hebben inspiratie op kunnen doen op het innovatieplein en nieuwe connecties kunnen leggen met medeprofessionals. Ook werden er innovatieve oplossingen en technologische ontwikkelingen gepresenteerd binnen de domeinen sport, public spaces, work en data.

Tijdens de plenaire sessie in het auditorium werd iedereen verwelkomd door dagvoorzitter Peter Sprenger (Techonomy). Vervolgens kwam Stijn Steenbakkers (Wethouder van economie, Brainport, innovatie, onderwijs en sport in de Gemeente Eindhoven) aan het woord en sprak over de grote meerwaarde die gecreëerd kan worden door innovatie in de topsport, ook op maatschappelijk vlak.

Vervolgens kwam Stijn Steenbakkers (Wethouder van economie, Brainport, innovatie, onderwijs en sport in de Gemeente Eindhoven), hij sprak over de grote meerwaarde die gecreëerd kan worden door innovatie in de topsport, ook op maatschappelijk vlak.

René Wijlens (Sports & Technology) sprak over de verbindingen in kennis en kunde die worden gelegd door het creëren van de ELIS Innovation HUB. Vervolgens werden de 4 domeinen geïntroduceerd: @Work, @Public Spaces, @Data & @Sport. Marianne Timmer sloot het eerste plenaire gedeelte af met een presentatie over een ‘Vitaal Actief Leven’ met als quote van de dag: ‘door irritatie komen tot inspiratie!’ Om 11.00 was het tijd voor de parallelsessies waarin alle deelnemers zich opsplitsten binnen de drie domeinen.

Er vonden binnen het domein ‘Public Spaces’ twee sessies plaats over de beweegvriendelijke openbare ruimte. Deze sessies werden verzorgd door Noud van Herpen van SSNB en Harmen Bijsterbosch (InnoBeweegLab).

Parallelsessie Public Spaces 1: Een beweegvriendelijke openbare ruimte
Na een korte introductie over de beweegvriendelijke omgeving en de rol die Brabant Beweegt Buiten daarin speelt, kwamen Ilja van Holsteijn (Kenniscentrum Sport & Bewegen), Mark Noordzij (Mulier Instituut) en Sanne de Vries (De Haagse Hogeschool) aan het woord. Zo werd er onder andere ingegaan op wat een beweegvriendelijke omgeving inhoudt, wat er wel en wat er nog niet bekend is over dit onderwerp en werden er een aantal voorbeelden gegeven van hoe je de technologie kan toepassen bij een beweegvriendelijke omgeving. Na deze ronde was het tijd voor de netwerklunch om daarna weer door te gaan naar de tweede ronde van de parallelsessies.

Parallelsessie Public Spaces 2: Inspirerende voorbeelden van een beweegvriendelijke openbare ruimte
In de tweede sessie over het domein ‘Public Spaces’ kwamen enkele praktijkvoorbeelden van innovaties in de openbare ruimte aan de orde. Zo kwamen Bart van den Acker (Recreational Systems International), Jeroen Steenbakkers (Argaleo) en Jimmy Hermans (CityLegends) aan het woord en deden hun verhaal over een aantal innovatieve voorbeelden in de openbare ruimte. Er werd onder andere een voorbeeld gegeven van een technologische speelkoepel van Recreational Systems International die kinderen aanspoort om te gaan spelen middels kleuren en geluiden. Ook werd er uitgelegd hoe Argeleo in kan spelen op een beweegvriendelijke omgeving en is duidelijk geworden wat de community app van CityLegends is en hoe deze bijdraagt aan het in beweging krijgen van mensen. Bij beide sessies was er ruimte om vragen te stellen over het onderwerp. Dit leidde tot een aantal leuke en ook zeker interessante discussies!

Het inhoudelijk programma werd afgesloten in het auditorium met dagvoorzitter Peter Sprenger en technofilosoof Rens van der Vorst waarin hij inging op de vraag: ‘Maakt technologie de wereld beter?’

Al met al was het ELIS Innovation Summit zeer geslaagd, waarin SSNB en haar partners het evenement in goede banen hebben geleid! Naast de ELIS Innovation Summit staan er komende maanden nog meer inspirerende sessies op het programma. Hou de website van de ELIS Innovation Summit in de gaten en zorg dat je deze activiteiten niet mist!

Wil je meer weten over Brabant Beweegt Buiten?
Kijk dan op www.brabantbeweegtbuiten.nl of neem contact op met Noud van Herpen via n.v.herpen@ssnb.nl of 06 – 34 47 28 48.

Webredactie SSNB
Contactformulier

    Ik schrijf me in voor de nieuwsbrief van SSNB

    Laat zien dat je geen robot bent door de volgende afbeelding te kiezen Sleutel.

    Top