Coronacrisis en sport – Tips & Tricks voor sportverenigingen

Alles wat u als sportbestuurder wilt weten m.b.t. de Coronacrisis

Juist in deze bijzondere tijd staat SSNB voor u klaar. Met de dienstverlening zoals u die van ons gewend bent. Maar we denken ook graag met u mee bij andere, wellicht minder bekende maar wel acute vraagstukken zoals de huidige Coronacrisis. Want nu is de tijd om te denken in mogelijkheden en kansen! 

We realiseren ons dat er vanuit diverse hoeken en via uiteenlopende kanalen veel informatie voorbijkomt met betrekking tot financiële maatregelen en compensatieregelingen, alsmede hoe de verruiming van de sportmogelijkheden straks weer ingericht moet worden. Daarvoor staan uiteraard eerst uw lokale sportorganisatie en uw gemeente opgelijnd. Voor de sport algemeen heeft partner NOC*NSF hiervoor een protocol opgesteld en samen met de betreffende bonden ook sportspecifieke protocollen. De belangrijkste richtlijnen hebben zij weergegeven in overzichtelijke informatieposters en geven zij op hun site antwoord op de veelgestelde vragen.

De richtlijnen van het kabinet kennen per veiligheidsregio een vertaalslag, maar burgemeesters bepalen uiteindelijk wat er wel kan en onder welke voorwaarden. Samen met partners VSG en NOC*NSF zorgen we voor een eenduidige informatiestroom daaromtrent en faciliteren we de uitwisseling tussen de gemeenten.

Ten behoeve van de verenigingen, de gemeenten en de lokale sportbedrijven hebben we een interessante en heldere vindplaats gecreëerd waar alle informatie bijeengebracht is. Een zo compleet mogelijk overzicht met naast alle financiële maatregelen ook tips & tricks, best practices etc., die verenigingen helpen door deze crisis te komen. Dit overzicht wordt continue verrijkt met nieuwe informatie, nieuwe ontwikkelingen en ervaringen. Mocht u aanvullingen of vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op.

Klik hier om terug te keren naar de reguliere site van SSNB

Geen maatregelen meer vanaf 23 maart 2022

Sport, bewegen en coronavirus. Op deze pagina vind je alle informatie omtrent sporten en bewegen in tijden van het coronavirus.

Meer info

Financiële maatregelen en compensatie

Hoe houd je tijdens (en ook na) de Coronacrisis als vereniging financieel het hoofd boven water? Op dit moment is er een aantal maatregelen welke mogelijk voor u van toepassing zijn. Wij hebben ze voor op een rijtje gezet.

Meer info

Communicatie

Zeker in tijden van crisis is het van wezenlijk belang dat u met uw stakeholders in contact blijft. Maar hoe communiceer je met verschillende doelgroepen waar je mee te maken hebt? We hebben een aantal zaken voor u op een rij gezet.

Meer info

Accommodatie

Nu uw buitenaccommodatie voorlopig slechts gedeeltelijk open mag en er voorlopig geen horeca-inkomsten mogelijk zijn, is het verstandig met de volgende zaken rekening te houden. Lees hier de tips over kostenbesparingen en onderhoud.

Meer info

Belangrijke sites

Wij hebben voor een overzicht gemaakt van de belangrijkste sites. Zo heeft u altijd de laatste informatie direct voor handen.

Meer info

Top