Voor Brabant

De ondernemende professionals van SSNB zetten zich als kennispartner en verbinder in voor een gezond en veerkrachtig Brabant. Wij gaan voor maatschappelijke winst door de inzet van sport en bewegen. We werken onder meer voor Brabantse gemeenten en sportverenigingen. Ook de provincie Noord-Brabant is een belangrijke opdrachtgever. Hieronder noemen we enkele voorbeelden van projecten die we voor de provincie uitvoeren. Met als doel: zoveel mogelijk Brabanders aan het sporten en bewegen krijgen en zo ook een bijdrage leveren aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen.

Duurzaam Sportief Brabant

In opdracht van de provincie Noord-Brabant heeft SSNB het loket Duurzaam Sportief Brabant opgezet, om de verduurzaming van Brabantse sportaccommodaties te versnellen. Hier kunnen gemeenten en verenigingen terecht voor al hun vragen over verduurzaming van sportaccommodaties, onder meer voor energie besparen en opwekken, financieringsmogelijkheden en praktijkvoorbeelden.

Meer info

Uniek Sporten Brabant

Uniek Sporten Brabant is erop gericht om meer mensen met een beperking duurzaam te begeleiden naar passend sport- en beweegaanbod. Want mensen met een beperking ervaren dezelfde voordelen van sporten en bewegen als iedereen: meer gezondheid, zelfvertrouwen, sociale verbondenheid en plezier. Alleen is voor deze doelgroep (de weg naar) passend sport- en beweegaanbod lang niet altijd vanzelfsprekend. Ook SSNB heeft hierin op verzoek van de provincie een actieve rol, voornamelijk op het vlak van bovenlokaal verbinden en faciliteren.

Meer info

Urban Ambitie Brabant

We dragen bij aan de verankering van Urban Sports in de vijf grote Brabantse steden als onmisbaar middel om jongeren te binden aan de stad. Dit doen we vanuit de Urban Ambitie Brabant als projectsecretaris, samen met vele partijen en onder aanvoering van BrabantSport. Beoogde activiteiten en resultaten zijn onder meer de oprichting van een NTC Skateboard Park, NTC BMX Freestyle, Urban Sports Performance Center, de organisatie van een aantal grote events en de verbinding van en met de Urban Scene.

Side events topsportevenementen

Bij diverse grote Brabantse topsportevenementen dragen we bij aan het realiseren van sociaalmaatschappelijk rendement door de organisatie van side events. Zo organiseerden we in 2019 in aanloop naar het WK (para) handboogschieten in Den Bosch samen met andere partijen de Dukes of Archery clinics. Daarmee maakten meer dan 10.000 scholieren kennis met de sport. In 2020 gaat de 75ste editie van de Ronde van Spanje van start in Nederland. In aanloop naar La Vuelta Holanda zijn we betrokken bij side events in diverse Brabantse doorkomstgemeenten.


Top