Actueel

Sportclubs en buurthuizen trekken aan de bel over regeling zonnepanelen

Natuurlijk staan wij volledig achter de brandbrief die onze collega’s van SportDrenthe stuurden naar minister Wiebes. Het kan niet zo zijn dat sportverenigingen en buurthuizen die hebben geïnvesteerd in duurzame energie met zonnepanelen in de toekomst de rekening gepresenteerd krijgen voor het afschaffen van de salderingsregeling. Teken ook de brandbrief en steun deze actie!

FILMPJE: duurzaamheidsloket officieel gelanceerd

Gisteren werd bij de Wouwse Tennisvereniging officieel het duurzaamheidsloket gelanceerd dat we in opdracht van de Provincie Noord-Brabant maakten. Gedeputeerde Anne-Marie Spierings sprak er met leden van WTV. Bekijk het filmpje over www.duurzaamsportiefbrabant.nl.

Speeddate met sportsubsidie.nl op 1 november in Tilburg

Aan de slag met verduurzamen en benieuwd naar de mogelijkheden van de nieuwe subsidieregeling stimulering bouw en onderhoud sportaccommodaties (BOSA)? Dan is een speeddate met sportsubsidie.nl interessant voor jou, op donderdag 1 november in Tilburg.

Duurzame Clubverkiezing 2018 zoekt meest duurzame sportclub van Nederland

Sportief Opgewekt organiseert in samenwerking met Triodos Bank, Stichting Waarborgfonds Sport, Duurzaam Verenigen en SSNB de Duurzame Clubverkiezing 2018. Welke club gaat er vandoor met de hoofdprijs van 7500 euro? Aanmelden kan tot 1 november.

10/10: Dag van de Duurzaamheid

Vandaag hebben wij natuurlijk extra aandacht voor duurzame sportaccommodaties. Op ons platform vind je alles over het besparen en opwekken van energie, interessante financieringsmogelijkheden en inspirerende praktijkvoorbeelden. #dvdd18

“Sportclub kan jaarlijks 7000 euro besparen”

Gelezen in BN De Stem: een interessant artikel in over De Groene Club, een initiatief van KNVB, KNLTB en KNHB voor het verduurzamen van sportverenigingen.

Biedt ook uw gemeente een regeling?

Door middel van een subsidie, fonds of lening stimuleren veel gemeenten de lokale sportsector om concreet aan de slag te gaan met het verduurzamen van sportaccommodaties. Geldt dat ook voor uw gemeente?

Nieuwe subsidieregeling investering in (duurzame) sportaccommodaties van het ministerie van VWS

Deze zomer publiceerde het ministerie van VWS een nieuwe subsidieregeling voor investeringen in sportaccommodaties. Vanaf 2 januari 2019 is voor verenigingen en stichtingen een subsidie van maximaal 20% van de investering beschikbaar. Zij kunnen daar bovenop 15% extra subsidie krijgen voor investeringen in duurzame maatregelen. Deze nieuwe  subsidieregeling stimulering bouw en onderhoud sportaccommodaties (BOSA) komt in de plaats van de huidige subsidieregeling energiebesparing en duurzame energie sportaccommodaties (EDS), die komt te vervallen. Voor gemeenten treedt de Regeling specifieke uitkering stimulering sport (RSUS) in werking.

We zijn live! www.duurzaamsportiefbrabant.nl

Het duurzaamheidsplatform voor sportaccommodaties dat we in opdracht van de provincie Noord-Brabant maakten staat boordevol informatie over mogelijke duurzaamheidsmaatregelen, financieringsmogelijkheden en praktijkvoorbeelden.

SSNB gebruikt op deze website alleen technische, functionele cookies en analytische cookies die geen inbreuk maken op uw privacy. Lees ons Privacybeleid.