Crowdfunding

Via crowdfunding dragen individuele leden of bedrijven bij aan het verwerven van voldoende kapitaal om bijvoorbeeld zonnepanelen of LED verlichting aan te schaffen. Deze financieringsmethode wordt steeds vaker ingezet binnen de sportsector. Het is mogelijk om een breed publiek aan te spreken via de bekende crowdfundingplatforms, maar er liggen vooral kansen als een beroep wordt gedaan op de leden en directe omgeving van de vereniging.

Er zijn aanbieders die specifiek voor sportverenigingen een online platform en ondersteuning bieden voor een crowdfunding campagne. Bijvoorbeeld in kleine kernen, waar de betrokkenheid van inwoners bij de vereniging groot is, kan crowdfunding een goed middel zijn om geld in te zamelen voor de realisatie van duurzame maatregelen voor de club. Leden en andere betrokkenen kunnen via het online platform, dat op maat voor de club kan worden ingericht, een zelf gekozen bedrag sponsoren. Een club kan er eventueel voor kiezen een tegenprestatie aan te bieden voor een donatie, bijvoorbeeld kortingsbonnen van de lokale middenstand, een reclamebord of VIP-kaarten voor een wedstrijd of feest aanbieden.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw vereniging? Neem contact met ons op.

SSNB gebruikt op deze website alleen technische, functionele cookies en analytische cookies die geen inbreuk maken op uw privacy. Lees ons Privacybeleid.