Installatietechnische maatregelen

Verouderde technische installaties kunnen enorme energieslurpers zijn. Door een 15 jaar oude HR-ketel te vervangen door een nieuwe generatie HR-toestel kan bijvoorbeeld op een gasverbruik van 2000 m3 tot 200 euro op jaarbasis worden bespaard.

Er zijn ook 100% duurzame oplossingen op de markt, bijvoorbeeld all-electric warmtepompen die in aanvulling met een PV-systeem een nul-op-de-meter oplossing mogelijk maakt.

In situaties waarin vanwege technische beperkingen, financiƫle of andere praktische redenen 100% duurzaam niet haalbaar is, zijn er ook hybride oplossingen mogelijk. Hierbij wordt de bestaande cv-installatie uitgebreid met een hybride warmtepomp en/of een zonne-energiesysteem. Voordelen van deze tussenstap: lagere aanschafkosten en minder aanpassingen aan het gebouw. Bovendien dragen hybride installaties bij aan het balanceren van het energienet, door over te schakelen op gas op momenten dat er een grote elektriciteitsvraag is.

Vragen over financiering, capaciteit en technische of bouwkundige aspecten? De partners uit ons netwerk helpen u graag verder.

SSNB gebruikt op deze website alleen technische, functionele cookies en analytische cookies die geen inbreuk maken op uw privacy. Lees ons Privacybeleid.