Zonnepanelen

Naast energie besparen is het op veel sportaccommodaties mogelijk om de energiebehoefte (gedeeltelijk) zelf op te wekken door het aanschaffen van zonnepanelen. Dankzij de lagere aanschafprijs en de hogere opbrengst, zijn zonnepanelen de laatste jaren een stuk aantrekkelijker geworden, ook voor sportclubs. Het rendement van zonnepanelen geeft aan hoe winstgevend een investering in zonnepanelen is. Het rendement is afhankelijk van een aantal belangrijke factoren, waaronder de dakconstructie, de al dan niet bosrijke omgeving en de wijze waarop de zonnepanelen kunnen worden geplaatst. Een rendement van 10-15% is geen uitzondering.

Buiten het kostenaspect dragen zonnepanelen bij aan maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen als vereniging. Ook zorgt het voor meer bewustwording bij je leden over het gebruik van energie. Het is bijvoorbeeld mogelijk de prestaties van uw zonnepanelen in de kantine van de sportaccommodatie zichtbaar te maken op een display en weer te geven op uw website.

Afhankelijk van de grootte van uw elektra-aansluiting zijn er voor het toepassen van energiebesparende maatregelen én het investeren in zonnepanelen diverse interessante fiscale maatregelen en subsidies van toepassing. Heeft uw vereniging zelf geen financiële ruimte om te investeren in zonnepanelen? Denk dan eens aan de mogelijke inzet van energie sponsoren.

Bent u geïnteresseerd in zonnepanelen voor uw sportaccommodatie? Schakel een betrouwbare installateur in om u goed te laten informeren en adviseren over de specifieke mogelijkheden op uw accommodatie. Wij adviseren u graag.

SSNB gebruikt op deze website alleen technische, functionele cookies en analytische cookies die geen inbreuk maken op uw privacy. Lees ons Privacybeleid.