FITWEEK Roosendaal

JOGG Roosendaal organiseert jaarlijks de Week voor de Gezonde Jeugd. In die week staan we samen met heel veel partners stil bij het maken van gezonde keuzes, worden er certificaten gezonde School uitgereikt en worden er allerlei beweegactiviteiten georganiseerd. Dit jaar is onder de paraplu van RSD FIT! deze gezonde week breder getrokken voor alle inwoners van Roosendaal: De FITWEEK 

Groot succes

De FITWEEK, die plaats vond van 8 t/m 14 maart, was een groot succes. Dit omdat alle partners al vroeg werden betrokken bij het organiseren van de activiteiten. Deze FITWEEK zal jaarlijks georganiseerd worden. In de toekomst is het de bedoeling dat elke vereniging, school, organisatie of bedrijf zelf aan de slag gaat met een gezonder aanbod in deze FITWEEK.

Activiteiten FITWEEK

Vanuit JOGG werden er een aantal verschillenden webinars georganiseerd met gezonde thema’s, zoals Dynamische schooldag, Buiten les, Moestuinieren en Kinderarmoede. Daarnaast werden er samen met de buurtsportcoaches BeweegbingoBattles georganiseerd voor de doelgroep 2 t/m 12 jaar. Daar namen meer dan 1800 scholieren aan deel.

Partners

De scholen in Roosendaal waren actief in deze week. Zo werden er watertappunten geopend, er werden allerlei buiten lessen en pauzesport activiteiten georganiseerd onder leiding van onze buurtsportcoaches. En er waren fruit- en waterdagen. Ouders konden deelnemen aan de powersmoothiechallenge en webinar over Gamen. Voor de jeugd was het Street Wise voetbaltoernooi georganiseerd.

De medewerkers van de kinderopvang in Roosendaal namen deel aan de BeweegBingoBattle en zijn op veel locaties met het thema gezondheid aan de slag gegaan. CIOS en Fonty’s studenten zijn op hun werk-leerplaats aan de slag gegaan met allerlei sportieve activiteiten voor hun doelgroep. 

De senioren zijn actief geweest bij de stamtafels en in het Herstaco stadion. En de wethouders zijn een kookbattle aangegaan samen met de 140 deelnemers van Heel Roosendaal Kookt. 

Ondanks de huidige situatie zijn we blij dat zoveel partners zich hebben ingezet tijdens deze week. We merken dat de FITWEEK! elk jaar groter wordt en dat het bij steeds meer partners op de agenda komt te staan.

 

Webredactie SSNB
Contactformulier

    Ik schrijf me in voor de nieuwsbrief van SSNB

    Laat zien dat je geen robot bent door de volgende afbeelding te kiezen Vrachtwagen.

    Top