Iedereen zo lang mogelijk, veilig en met plezier laten fietsen. Dat is de ambitie van het landelijke programma ‘Doortrappen, veiliger fietsen tot je 100ste.’ De gemeente ’s-Hertogenbosch gaat vanaf oktober 2021 ook aan de slag met dit programma.

Bergen, 5 september 2019
Programma Doortrappen is er om ouderen zo lang mogelijk veilig op de fiets te houden.

Senioren fietsen over het algemeen graag en willen graag blijven fietsen. Tegelijkertijd zijn ze kwetsbaar in het verkeer. Doortrappen motiveert senioren om zelf maatregelen te nemen om veilig te blijven fietsen. Door het onderwerp ‘veiligheid’ bespreekbaar te maken op plekken waar al veel senioren komen, en het netwerk rondom de oudere fietser in te schakelen worden ze verleidt om aanpassingen aan de fiets of hun eigen gedrag te doen. Via het eigen vertrouwde netwerk in de gemeente, en op logische momenten, krijgen de fietsers tips, informatie en interventies aangeboden die hen bewust maken van de mogelijkheden die zij hebben om hun eigen fietsveiligheid te verbeteren. Het resultaat: minder ongelukken, gezondheidswinst en een betere kwaliteit van leven.

Projectleider Pieter van Gestel gaat de zomermaanden benutten om het netwerk rondom de fietsende senior in kaart te brengen. Er worden verschillende gesprekken gevoerd met organisaties in de gemeente ‘s-Hertogenbosch en eind augustus staat er een bijeenkomst op de planning waarin het programma wordt toegelicht en waarin wordt opgehaald wie, welk steentje kan bijdragen!
Ben jij (vrijwillig) werkzaam voor een organisatie in ’s-Hertogenbosch die veel in contact komt met Bossche senioren en zou je graag een steentje willen bijdragen aan het verspreiden van de Doortrappen boodschap om zoveel mogelijk senioren lang en veilig te laten fietsen? Meld je dan hieronder aan voor de digitale informatiebijeenkomst Doortrappen ’s-Hertogenbosch.

Door: Pieter van Gestel, projectleider Doortrappen ’s-Hertogenbosch
Dag en tijd: Maandag 30 augustus 10.00 – 11.30 uur
Locatie: Digitaal via MS Teams, na aanmelding ontvang je een deelname link

Ben je benieuwd naar Doortrappen in ‘s-Hertogenbosch of heb je vragen/ideeën? Neem dan contact op via: doortrappendenbosch@ssnb.nl.


    Laat zien dat je geen robot bent door de volgende afbeelding te kiezen Kopje.