Meike van Wezel over haar werk als JOGG regisseur

Meike van Wezel

Meike van Wezel over haar werk als JOGG regisseur

JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht) is een landelijke aanpak van gemeenten en lokale organisaties die zich richten op een gezondere leefstijl bij jongeren tot 19 jaar. Het doel van JOGG? Een toename in het aantal kinderen met een gezonde leefstijl. JOGG werkt samen met scholen, sportverenigingen, gemeenten en nog veel meer andere bedrijven en organisaties. JOGG regisseurs verbinden partners, adviseren over een gezondere omgeving en inspireren tot gezonde initiatieven. Ze werken hard om gezond eten en leven de norm te laten worden. Hiervoor is echter veel tijd nodig, het is moeilijk om een gezonde leefstijl normaal te maken in een maatschappij waarin veel mensen en bedrijven verschillende belangen hebben.

Meike van Wezel, samen met Lotte Andrieu werkzaam als JOGG regisseur binnen Team NB in Roosendaal en daarnaast ook nog werkzaam binnen Team NB in Halderberge, vertelt over haar werk: “We worden allemaal tientallen keren op een dag in de verleiding gebracht om ongezonde keuzes te maken. Toch is dit iets waar we aan moeten werken, onze kinderen zijn de toekomst en daarom is het van belang dat juist zíj opgroeien in een gezonde omgeving. Hiervoor is het nodig dat volwassenen het goede voorbeeld geven. Het is een lang proces en het vergt veel moeite en geduld om uiteindelijk verandering te zien. Dat maakt mijn werk uitdagend en veel omvattend. Gelukkig verspreidt het netwerk van JOGG zich steeds meer over heel Nederland en dat is een goed teken. Het zal zeker nog een aantal jaren duren voordat het harde werk van alle JOGG medewerkers echt goed te zien is maar het begin is gemaakt!”

Meike vertelt verder: “Het is waardevol dat JOGG onderdeel uitmaakt van de SSNB-dienstverlening, aangezien SSNB veel contacten heeft met sportverenigingen en andere belanghebbenden. De krachten van SSNB en JOGG worden als het ware gebundeld om zoveel mogelijk mensen en organisaties te bereiken. Een belangrijk doel wat we in beide organisaties hebben is dat er meer gedaan moet worden aan preventie. We willen dat kinderen gezond opgroeien en volwassenen vitaal oud worden. Voorkomen is belangrijker dan genezen.”

Tot slot een belangrijke boodschap die Meike aan iedereen mee wil geven: “Als iedereen individueel een kleine stap in de goede richting zet en zelf het goede voorbeeld geeft, dan maken we samen het verschil!”

Webredactie SSNB
Contactformulier

    Ik schrijf me in voor de nieuwsbrief van SSNB

    Laat zien dat je geen robot bent door de volgende afbeelding te kiezen Vliegtuig.

    Top