Kent jouw gemeente de mogelijkheden van het Jeugdsportfonds al?

Alle kinderen moeten kunnen sporten

Niet alleen omdat het leuk is, maar ook om zich sociaal, fysiek en mentaal te ontwikkelen. Sporten zorgt bovendien ook voor contact en vriendschap met andere kinderen.

Vergoeding contributie en sportattributen

Maar voor sommige kinderen is sporten niet mogelijk omdat er thuis te weinig geld is om de contributie te betalen van de sportclub. Het Jeugdsportfonds geeft deze kinderen graag een steuntje in de rug door de contributie van de sportvereniging en waar mogelijk de sportattributen te betalen. Dat is niet alleen belangrijk voor de ontwikkeling en toekomst van het kind, maar ook voor het gezin en uiteindelijk voor de samenleving.

Is uw gemeente al aangesloten?

Veel gemeenten zijn al aangesloten bij het Jeugdsportfonds. Het kan een goede aanvulling zijn op de bestaande regeling voor minima. Het Jeugdsportfonds neemt werk uit handen voor gemeenten en kan dankzij de publiek-private samenwerking meer kinderen helpen, ook kinderen die niet onder minimaregelingen vallen. Bovendien kunnen ze dankzij hun expertise en ervaring maatwerk leveren.

Meer informatie

Voor vragen vanuit gemeentes over het aansluiten bij het Jeugdsportfonds kunt u contact opnemen met de coördinator van Jeugdsportfonds Brabant, Monique Valk. Aanvragen kunnen alleen gedaan worden door een intermediair uit het onderwijs, jeugdzorg, gezondheidszorg of door St. Leergeld. Het Jeugdsportfonds is een initiatief dat ook afhankelijk is van financiële bijdragen van overheden, bedrijven, particuliere sponsoren en donateurs. Meer informatie is te vinden op www.jeugdsportfonds.nl.

Banner Jeugdsportfonds

Webredactie SSNB
Contactformulier

    Ik schrijf me in voor de nieuwsbrief van SSNB

    Laat zien dat je geen robot bent door de volgende afbeelding te kiezen Huis.

    Top