NSA en Cruyff Foundation slaan handen ineen

Stichting NSA en de Cruyff Foundation slaan de handen ineen

Om nog meer impact te creëren met het Heroes of the Cruyff Courts project, werkt de Cruyff Foundation samen met de Stichting NSA, een partner van SSNB. Zij stellen voor een aantal Heroes plekken beschikbaar in hun opleiding Leider Sportieve Recreatie.

Met Heroes of the Cruyff Courts kunnen jongeren in de wijk ontdekken waar ze goed in zijn, krijgen ze meer zelfvertrouwen en kunnen ze iets terug doen voor hun wijk. Ze worden betrokken bij de organisatie van allerlei sporten, activiteiten en evenementen op bestaande Cruyff Courts, onder leiding van opgeleide Cruyff Foundation Coaches.

Deze jongeren leren daardoor wat er allemaal komt kijken bij de organisatie van een evenement, zoals de promotie, planning en financiën. Door hen verantwoordelijkheden te geven, wordt hun ambitie en zelfvertrouwen gestimuleerd, iets wat ook buiten de Cruyff Courts doorwerkt. Met al deze positieve aspecten worden de jongeren echte rolmodellen in de wijk.

Om het project nog meer daadkracht te geven, gaat de Cruyff Foundation samenwerken met de Stichting NSA. De NSA is een organisatie die zich net als de Cruyff Foundation inzet om maatschappelijke uitdagingen aan te gaan met sport als middel. De visie van de NSA is het streven naar een toekomst waarin recreatief sport en bewegen voor iedereen veilig en toegankelijk is. Ieder bewegend kind heeft volgens de NSA bovendien recht op een bevoegde opleider. Dit laatste bevordert de NSA onder andere met haar opleiding “Leider Sportieve Recreatie”: een praktisch en laagdrempelige sport- en spelopleiding. In 2018 beginnen een aantal Heroes aan deze opleiding, die wordt gegeven in verschillende gemeenten. De NSA wil met de opleiding jongeren kansen geven om een eerste of volgende trede te realiseren bij het beklimmen van de maatschappelijke ladder, zoals ook het Heroes of the Cruyff Courts project ambieert.

De opleiding “Leider Sportieve Recreatie” is een door het NOC*NSF erkende opleiding die na afronding de bevoegdheid geeft om zelfstandig les- en leiding te mogen geven, dan wel te assisteren bij recreatieve- en sportieve activiteiten. Met deze samenwerking wil de Cruyff Foundation de jongeren in het programma “Heroes of the Cruyff Courts” een mooie volgende stap bieden om zichzelf te ontwikkelen.

Bron: website Cruyff Foundation

Webredactie SSNB
Contactformulier

    Ik schrijf me in voor de nieuwsbrief van SSNB

    Laat zien dat je geen robot bent door de volgende afbeelding te kiezen Vliegtuig.

    Top