Valpreventie

Valpreventieweek – Sta zeker In Balans.

Roosendaal – Op dinsdag 2 oktober om 10:00 uur, tijdens de valpreventieweek, starten Groenhuysen, Sport Service Noord-Brabant (SSNB) in wijkcentrum ’t Dijksteeke samen met het beweegprogramma ‘Sta zeker In Balans’. De drie organisatie willen ervoor zorgen dat de inwoners van Roosendaal langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen.

“Dagelijkse dingen, zoals boodschappen doen en wandelen, wilt iedereen zo lang mogelijk zelfstandig blijven doen,” stelt Wendy Traets, fysiotherapeut en een van de geschoolde instructeurs van Groenhuysen. Sta zeker In Balans is een beweegprogramma in groepsverband dat de spierkracht versterkt en balans verbetert. “Hierdoor sta je letterlijk steviger in je schoenen, wat de kans op een val verkleint.”

De drie organisaties zijn blij met deze samenwerking in de wijk. Jolande Pirée, beheerder van wijkcentrum ’t Dijksteeke, geeft aan ze het fijn vindt dat organisaties het wijkcentrum gebruiken voor dit soort initiatieven. “We zijn er voor en door de wijk en daarom dragen we graag bij aan de conditie van de inwoners. Het is mooi dat je dan zoiets samen kan doen met professionals op het gebied van bewegen.”

Tijdens de kosteloze informatiebijeenkomst op 2 oktober krijgen geïnteresseerden meer uitleg over Sta zeker In Balans. We bespreken de inhoud van het programma, bestaande uit drie cursusbijeenkomsten en tien weken trainen. “Natuurlijk maken we ook graag kennis met iedereen, want naast het verbeteren van de conditie en balans gaat het ook echt om gezelligheid,” legt Demy Weertman, beweegcoach in Roosendaal bij SSNB, verder uit. Het belang van de gezelligheid beamen ook Jolande en Wendy. “Onderling is het ook altijd gezellig,” vult Jolande Demy lachend aan.

“In Balans, de grondslag van Sta zeker In Balans, is een landelijk erkende cursus,” vervolgt Wendy. Daarom vergoeden veel zorgverzekeraars de cursus bij een (aanvullend) zorgpakket. Daarbij bestaat Groenhuysen in 2018 25 jaar, dit vieren we graag met iedereen. We hebben daarom een leuke actie bij deelname aan het beweegprogramma.’’

Wilt u meer informatie over Sta zeker in Balans? Dan zien we u graag terug op 2 oktober om 10:00 uur in wijkcentrum ’t Dijksteeke. Het is dan tevens mogelijk om u in te schrijven. Voor vragen of informatie neemt u ook contact op met het Klantbureau van Groenhuysen via 088 – 557 40 00 of via klantbureau@groenhuysen.nl.

Jerome de Clercq
Contactformulier

    Ik schrijf me in voor de nieuwsbrief
    Top