Hybride werken is bij veel bedrijven sinds corona een punt van aandacht. Bij hybride werken wordt het werken op kantoor gecombineerd met het werken vanuit huis. De werkplek kan aangepast worden aan het soort werk of de type afspraak die iemand heeft.

Bij SSNB werken we dagelijks aan de fysieke en mentale weerbaarheid van onze schoolgaande kinderen, inwoners in de wijken, verenigingen etc. Maar ook binnen SSNB zelf vinden we dit heel belangrijk en dus geven we onze collega’s vanzelfsprekend de gelegenheid om de werkplek op kantoor af te wisselen met thuiswerken.

Fons de Kok, HR manager SSNB
“Hybride werken heeft zijn intrede gedaan gedurende de coronaperiode. We maken er samen een succes van”.

Hybride werken is het deels op kantoor en deels thuis werken. Kortom hybride werken is heel flexibel. Wij hebben de voor- en nadelen gezien van het thuiswerken en kennen natuurlijk ook de voor- en nadelen van het samen op kantoor werken. Nu willen we voor de toekomst het goede van deze twee werelden samenvoegen in een nieuwe manier van werken, namelijk het hybride werken.

Hybride werken is eigenlijk het werken op de locatie die het beste past bij de taak die je op dat moment moet doen. Uit studies is ook vast komen te staan dat dit de productiviteit van medewerkers ten goede komt. Wij willen het dus mogelijk maken dat je deels op kantoor en deels vanuit huis je werkzaamheden kunt verrichten. Om dit te realiseren moeten we natuurlijk wel een aantal afspraken met elkaar maken. Daarnaast moeten we opmerken dat hybride werken alleen mogelijk is wanneer er vanuit de overheid geen verregaande coronamaatregelen gelden.