Stoptober en uw sportvereniging

Stoptober en uw sportvereniging

Rokers in heel Nederland helpen elkaar vanaf 1 oktober weer om te stoppen met roken. GGD Hart voor Brabant nodigt ook uw sportvereniging uit om mee te doen aan Stoptober 2017.

Campagne
Stoptober is een campagne die rokers uitdaagt om gedurende de maand oktober niet te roken. In 2017 wordt de campagne voor de vierde keer in Nederland georganiseerd door de KWF Kankerbestrijding, Alliantie Nederland Rookvrij, Hartstichting, het Longfonds, het Trimbos instituut,  en de GGD’en om Stoptober jaarlijks te organiseren.

“Veel rokers graag willen stoppen. Na 28 dagen niet roken, heb je vijf keer meer kans om blijvend niet meer te roken”

Elke roker weet dat stoppen met roken moeilijk is. De emotionele en fysieke verslaving is sterk en de bezwaren tegen roken worden vaak weggeredeneerd. Toch weten we uit onderzoek dat vrijwel elke roker graag wil stoppen. De vraag is alleen: wanneer? De ervaring leert dat Stoptober rokers over de drempel helpt.

Sportvereniging
Ook uw sportvereniging kan meedoen met Stoptober en zo rokers stimuleren om met behulp van de speciale app, website en social media te stoppen met roken. U kunt bovendien materialen aanvragen, zoals posters en flyers die u kunt verspreiden. Ook kunt u gebruik maken van Stoptober-banners op uw site en intranet. En heeft u al eens een kijkje genomen op de website Rookvrije sportclubs? Hier kunt u verschillende materialen downloaden voor rookvrij sporten.

Stoptober pakt het positief aan
Het succes van Stoptober heeft alles te maken met de positieve aanpak. Elk stapje op weg naar stoppen met roken wordt aangemoedigd door Stoptober. Een periode van 28 dagen is overzichtelijk en maakt het aantrekkelijk voor rokers om mee te doen. Immers: als je 28 dagen stopt met roken, ben je succesvol. Bovendien is Stoptober ‘overal’: in de media is veel aandacht voor de campagne en ook dit jaar zijn een aantal bekende Nederlanders ambassadeur voor Stoptober om deelnemers een hart onder de riem steken.

Gezamenlijk succes
Wij hopen dat ook uw sportvereniging dit jaar mee wil doen om zoveel mogelijk rokers over de streep te trekken om 28 dagen niet te roken. Want niet-roken levert zoveel gezondheidswinst op!

Meer informatie?
Wilt u meer informatie of materialen aanvragen? Neem dan via onderstaande gegevens contact met Annemarie Brouwers, GGD Hart voor Brabant, a.brouwers@ggdhvb.nl of bel naar 088-3686642.

Debby Poels Communicatie & Marketing
Contactformulier

    Ik schrijf me in voor de nieuwsbrief van SSNB

    Laat zien dat je geen robot bent door de volgende afbeelding te kiezen Vrachtwagen.

    Top