Studenten aan de slag met vraagstukken BVO

12 studenten van de opleiding Sportkunde aan Fontys Sporthogeschool zijn in naam van ‘Brabant Beweegt Buiten’ (‘Brabant Beweegt Buiten’ is een initiatief van SSNB én Fontys Sporthogeschool, waarbij onderzoek en expertise gecombineerd worden met praktijk en ervaring met als doel om Noord-Brabant nog beweegvriendelijker te maken) bezig met een aantal vraagstukken omtrent een beweegvriendelijke omgeving (BVO).

Tijdens het keuzeblok BVO komen de studenten door middel van een aantal lessen en gastcolleges (zie foto’s) meer te weten over dit thema. Met deze kennis gaan de studenten in groepen aan de slag met opdrachten die zij vanuit verschillende gemeenten hebben gekregen. Waarin ze moeten onderzoeken hoe de wijken binnen de gemeenten beweegvriendelijk(er) kunnen worden en er wordt aan de studenten gevraagd om een passend advies te geven om dit te kunnen realiseren.

Op deze manier maken studenten in de praktijk kennis met het thema BVO en is het voor de gemeenten een goede mogelijkheid om een beweegvriendelijke omgeving in kaart te brengen!

Klik hier voor meer info over ‘Brabant Beweegt Buiten’

Webredactie SSNB
Contactformulier

    Ik schrijf me in voor de nieuwsbrief van SSNB

    Laat zien dat je geen robot bent door de volgende afbeelding te kiezen Ster.

    Top