Christel Brans

Christel Brans, HR medewerker

“Tijdig signaleren en informeren van klanten hoort daar zeker bij”

Dagelijks staat Christel Brans in contact met allerlei sportverenigingen. Van voetbal tot gymnastiek en van tennis tot judo. Als HR medewerker bij SSNB ondersteunt ze de clubs en hun medewerkers (bijvoorbeeld veel trainers) bij allerlei personeelsvraagstukken. Ook de collega’s van SSNB, waarvan veel beweegprofessionals, kunnen daarvoor bij haar terecht.

Vragen van honderden mensen

Christel is altijd werkzaam geweest in het HRvak. Eerst bij een touroperator en een bank, nu sinds een aantal jaar bij SSNB. “Ik vind bij onze organisatie de maatschappelijke betrokkenheid in combinatie met de zakelijke dienstverlening heel leuk. Ik geef onze klanten en medewerkers graag het gevoel dat ze bij me terecht kunnen met al hun vragen over contracten, werktijden, vakantiedagen en alles wat nog meer onder het HR-thema valt. Het is een leuke afwisseling dat ik daarmee zowel de collega’s van SSNB kan ondersteunen, als ook de sportverenigingen waarvoor we werken. Het gaat om honderden mensen die me weten te vinden voor het beantwoorden van hun HRvragen.

Goed plannen is een must in mijn werk, ik ben dan ook een control freak. We moeten natuurlijk rekening houden met allerlei weten regelgeving en rondom contracten met termijnen die verstrijken. Tijdig signaleren en informeren van klanten hoort daar zeker bij.

De nadruk van mijn werk ligt op het administratieve vlak, zoals het in orde maken van arbeidscontracten en verwerken van mutaties. Of denk bijvoorbeeld aan het maken van pro forma loonstroken, zodat een trainer en een vereniging weten hoe het financiële plaatje eruit ziet als ze met elkaar in zee gaan. Tevreden klanten en tevreden medewerkers, daar word ik blij van!”

Elke keer weer kippenvel

Vanaf haar vroege jeugd kent Christel de sportvereniging zelf ook van binnen en van buiten. “Ik heb jarenlang gehandbald. Dat vond ik echt super leuk, ik was bloedfanatiek. Mijn vereniging was heel actief, dus naast de trainingen en wedstrijden heb ik ook veel plezier beleefd aan activiteiten zoals het kamp en de playbackshow. Ik zie dat nu ook terug bij mijn kinderen. Dat ze gewoon heel veel plezier halen uit voetbal, tennis en dansen. Het gaat dan niet alleen om de sport zelf, maar ook alle sociale dingen die daarbij horen.

We beleefden sport vroeger ook met de hele familie. Bij schaatswedstrijden zaten we met z’n allen voor de tv. Mijn moeder zorgde dan voor pannenkoeken en erwtensoep. Met mijn vader bezocht ik diverse wedstrijden van Oranje en zagen we de spelers van dichtbij tijdens een trainingskamp bij ons in de buurt. Het Europees Kampioenschap in 1988 is me ook echt bijgebleven. Ik voelde: dit is iets heel bijzonders wat ik hier meemaak. Ik kreeg toen een cassettebandje cadeau met daarop het radioverslag van Jack van Gelder. Dat heb ik helemaal grijs gedraaid. Elke keer opnieuw weer kippenvel!”

Top