Demy Weertman

Demy Weertman over haar werk bij SSNB en passie voor sport (9 april 2020)

“Dan zie je echt hoe blij mensen worden van sport en bewegen”

“Het zijn toch wel bepaalde types, mensen die in de sport werken,” stelt Demy Weertman. “Heel sociaal en passievol, echte aanpakkers. Ik vind dat heel prettig samenwerken.” Ze geeft daarmee meteen een goede omschrijving van hoe ze zelf in haar werk staat. Nadat Demy voorheen als buurtsportcoach en coördinator van een beweegteam actief was, is ze tegenwoordig bij SSNB aan de slag als specialist inclusief bewegen.

Niet vanzelfsprekend

“Ik werk bij SSNB aan projecten die gericht zijn op het in beweging krijgen van doelgroepen voor wie sport en beweging niet vanzelfsprekend is. Zo ben ik onder meer betrokken bij Uniek Sporten Brabant, dat erop is gericht om mensen met een beperking te begeleiden naar passend sport- en beweegaanbod. Ook een mooi project is het Volwassenenfonds. Met verschillende gemeenten ben ik in gesprek over dit speciale fonds, zodat mensen die leven rond de armoedegrens ook kunnen (blijven) sporten. Verder is beweegvriendelijke openbare ruimte die jong en oud activeert een interessant thema waarop ik me richt. In mijn vorige functies werkte ik direct met de doelgroep bij de uitvoering van sportactiviteiten. Dan zie je echt hoe blij mensen worden van sport en bewegen. Dus ik weet waarvoor ik het doe!”

Kennis delen

Naast haar werk bij SSNB volgt de ambitieuze Demy ook de masterstudie Healthy Ageing. Blijven leren en ontwikkelen vindt ze belangrijk. “Het is mooi dat we met SSNB de kennis die we in huis hebben ook actief delen met andere (sport)professionals.
Dat doen we met de SSNB Academy. Ik werk momenteel bijvoorbeeld aan een leerlijn seniorensport. Hopelijk komt die eind dit jaar beschikbaar in onze Academy voor onder meer buurtsportcoaches en bewegingsagogen.”

Overal kansen

Ook buiten haar werk is Demy altijd op zoek naar nieuwe kansen en mogelijkheden voor sport. “Als ik ontspannen een wandeling maak in het bos, dan zie ik in omgehakte bomen en opvallende boomstronken automatisch een uitdaging voor een volgende bootcamptraining of obstacle run,” lacht ze. De sportieveling (driemaal per week sportschool) heeft lange tijd groepstraining in het bos gegeven en doet zelf regelmatig mee aan loopevenementen met een uitdagend hindernisparcours. Maar als haar wordt gevraagd naar haar mooiste sportmoment gaat ze toch even terug in de tijd. “Op mijn dertiende werd ik met mijn dansgroep vierde tijdens de wereldkampioenschappen moderne dans in Noorwegen. Die spanning en de ontlading op de vloer op het moment dat we werden omgeroepen. Mooi om aan terug te denken!”

Top