Dominique Palmen

Dominique Palmen over haar werk bij SSNB en passie voor sport (9 april 2020)

“Sport is een perfect middel om samen te zijn”

Ze was amper een maand aan de slag als coördinator van de buurtsportcoaches in de gemeente Landerd. En toen stonden ineens alle beweegactiviteiten on hold door de coronacrisis. Dominique Palmen stond meteen voor een flinke uitdaging.

We weten elkaar te vinden

“Juist omdat we nog maar zo kort een team vormen ben ik echt trots op hoe we hier samen mee omgaan. We zijn direct aan de slag gegaan om te kijken naar alternatieven. Wat kunnen we nog wel doen om de inwoners van Landerd in beweging te houden? Heel tof om te zien hoe flexibel, creatief en enthousiast iedereen is. We weten elkaar ondanks de afstand goed te vinden. Zo maakten we binnen no time voor onze basisscholen allerlei stay at home challenges. En in samenwerking met de lokale omroep bieden we voor de oudere inwoners een variant aan van het bekende tv-programma Nederland in Beweging.”

Sport als middel

Een enerverende start dus voor Dominique. Maar wat houdt haar rol in meer algemene zin in? “Als coördinator van de buurtsportcoaches stuur ik het team aan. Ook leg ik verbindingen met andere partijen en bouw ik hier een netwerk op. Ons doel is om zoveel mogelijk mensen in beweging te krijgen. We zoeken samen naar mogelijkheden waar sport en bewegen een rol kan spelen voor de samenleving. Hoe kunnen we sport als middel inzetten? We verzorgen de gymlessen voor de basisscholen in de verschillende dorpen en bieden allerlei naschoolse activiteiten aan.
Voor de oudere doelgroepen organiseren we bijvoorbeeld beweeglessen en wandelactiviteiten. Vanuit Uniek Sporten Brabant leiden we mensen met een beperking naar passend beweegaanbod. En we bieden verenigingsondersteuning aan voor de sportverenigingen in onze gemeente.”

Samen succes halen en vieren

“Werken in een team vind ik het leukst aan mijn werk. Ik heb mensen om me heen nodig en houd van samenwerken. Waar ik heel veel voldoening uit haal is binnen het team kijken waar ieders talent ligt en vanuit daar iedereen optimaal laten bijdragen. Samen succes halen én vieren!“

Die combinatie van resultaten bereiken en fun is voor Dominique ook belangrijk als ze zelf sport. “Of het nou een voetbal, hockeybal of tennisbal is, dat maakt voor mij niet uit. Als er ergens een bal ligt dan doe ik altijd mee! En als ik ergens aan meedoe ben ik super fanatiek, maar ik doe het vooral voor de gezelligheid. Sport is gewoon een belangrijk onderdeel van het leven. Voor het sociale stuk, verbinding en ontmoeting. Sport is een perfect middel om samen te zijn.”

Top