Martijn Hentzen

Martijn Hentzen over zijn werk bij SSNB en passie voor sport

”Voor mij komt alles samen in sport: tijd doorbrengen met je vrienden, bezig om naar een gezamenlijk doel te werken, het brengt gezelligheid en het is ook nog eens heel erg leuk om te doen!”

Korfbal is de sport die Martijn nagenoeg zijn hele leven beoefent. Nog maar 4 jaar oud toen hij ermee begon. In zijn latere jaren lukte het hem zelfs om het regionale team te behalen en inmiddels is hij nu voorzitter van de Korfbalvereniging Springfield. Maar deze sportieveling houdt niet alleen van korfbal, ook stapt hij in de winter graag op zijn snowboard en in de zomer vindt hij het heerlijk om te gaan surfen. Helaas komt hij aan de laatste twee genoemde sporten niet veel meer toe. Want Martijn is inmiddels de trotse vader van een dochter en is druk met gezin en werk. In zijn spaarzame tijd gaat hij graag wandelen of fietsen. Dus niet meer prestatiegericht, maar vooral sporten & bewegen voor zijn plezier!

Martijn heeft de opleiding Sportkunde met de afstudeerrichting Leisure & Urban gedaan, dit met het idee om Buurt, Onderwijs en Sport bij elkaar te brengen. Na wat omzwervingen is hij in 2017 in de sportwereld terecht gekomen als Buurtsportcoach aangepaste sport & verenigingen bij de welzijnsorganisatie Surplus in Etten-Leur. “Begin 2020 kwam er een splitsing tussen Sport- en Jongerenwerk. Het Sportwerk is door SSNB overgenomen en zo ben ik sinds 1 maart 2020 werkzaam bij SSNB”, aldus Martijn.

Samenwerken

Martijn is Coördinator Buurtsportcoaches en Buurtsportcoach voor aangepaste sport & verenigingen bij gemeente Etten-Leur. Samen met zijn collega’s en samenwerkingspartners probeert hij de inwoners van Etten-Leur die nog niet weten wat sport en bewegen met je kan doen, handvatten te geven om dit te ontdekken. Hij vertelt vol enthousiasme over zijn werk: “Het team in Etten-Leur bestaat uit 4 personen. We doen in ons team alles in samenspraak. Ik wil niet degene zijn die alles bepaalt, maar samen sparren hoe we iets kunnen aanpakken of in kunnen steken en uitwisselen van ideeën. Dat vind ik heel leuk aan mijn werk. En als er dan daadwerkelijk iets uitkomt voor een vereniging of voor mensen met een beperking, dan ben ik er heel trots op dat we dat samen voor elkaar hebben gekregen. Binnen ons team, hebben we ieder onze eigen specialiteit, Jeugd, Senioren, Aangepast Sporten en Verenigingen. Maar samen kunnen we elkaar heel goed aanvullen en schakelen over bepaalde strategieën of aanpak daarin. En dat is toch wel het leukste van mijn werk, we doen het echt samen.”

Nieuwe plannen

Ondanks de Coronacrisis blijven we toch nieuwe plannen bedenken om iedereen in beweging te krijgen. Zo wordt er binnenkort een Rollator loop georganiseerd, voor de jeugd gaan we de voorrondes van het NK Stoepranden houden en ook de Diabetes Wandelchallenge is weer gestart. Kortom alle Etten-Leurenaren in beweging!

Top