Miriam van Moll

Miriam van Moll over haar werk bij SSNB en passie voor sport (9 april 2020)

“Dan zit ik op de terugweg in de auto nog steeds te stuiteren”

Een stevige wandeling maken door de bossen dicht bij haar huis. Miriam van Moll vindt het heerlijk om te doen. Net als mountainbiken en wielrennen: “Ik vind het gewoon super om buiten te sporten. Lekker bezig zijn en m’n hoofd leeg maken.” Niet alleen in haar vrije tijd, maar ook voor haar werk als regioadviseur Zuidoost-Brabant bij SSNB, is Miriam volop met sport bezig.

Samen dingen voor elkaar krijgen

“In mijn regio ben ik het gezicht en aanspreekpunt voor overheden, sportverenigingen en partijen uit andere sectoren zoals zorg, welzijn en onderwijs. Ik schrijf bijvoorbeeld mee aan sportvisies en uitvoeringsprogramma’s bij gemeenten. En ik begeleid sportverenigingen onder meer bij verduurzaming en het toekomstbestendig maken van club en bestuur,” legt Miriam uit. De rol van verbinder tussen verschillende partijen past goed bij deze enthousiasteling. “Het contact met mensen, daar haal ik de meeste voldoening uit. Ik hou van opdrachten die een kop en een staart hebben. Lekker druk op de ketel, samen met alle betrokkenen dingen voor elkaar krijgen. Daar krijg ik energie van!”

Stuiterend in de auto

De afgelopen periode heeft Miriam in verschillende gemeenten de rol van sportformateur vervuld, met de realisatie van lokale sportakkoorden als resultaat. “Super leuk om te doen, zeker omdat je met zoveel verschillende partijen uit allerlei sectoren aan tafel zit. Als ik ‘s avonds naar huis rijd na een bijeenkomst met lokale partners dan stuiter ik in m’n auto. Heerlijk!”
Voor de komende periode streeft ze naar nog meer betrokkenheid bij de uitvoering van sport- en beweeginitiatieven en het coachen van beweegteams. “Met ons werk zijn we direct van betekenis voor allerlei sociaal maatschappelijke uitdagingen. Door de inzet van sport als middel zie je concreet wat het doet als je een oplossing aandraagt. Dat is gewoon heel mooi!”

Ze kregen vleugels!

Miriam werkt bij SSNB volop aan de sociaal maatschappelijke waarde van sport. Maar ook de topsport kent ze van binnenuit. Haar favoriete sportmoment komt uit de tijd dat zij als manager commerciële zaken en relatiebeheer bij PSV werkte. “De halve finale Champions League met het elftal van Guus Hiddink in 2005, dat moment zou ik graag nog eens beleven. In dit hechte team klopte het gewoon. Ze kregen vleugels waardoor alles lukte. Super om dat teamgevoel van dichtbij te ervaren.“

Top