Nabil Bouchlal

Nabil Bouchlal over zijn werk bij SSNB en passie voor sport (9 april 2020)

“Er wordt steeds meer gevraagd van verenigingsbestuurders”

Nabil Bouchlal is een bekend gezicht voor de klanten van SSNB Personeelsdiensten. Hij heeft veel contact met sportverenigingen die werken met betaalde krachten. Samen met zijn team voert hij het werkgeverschap uit voor deze sportclubs.

Hart voor de club

“Zelf ben ik een groot sportfanaat en gelukkig zit ik voor mijn werk veel aan tafel met clubbestuurders die ook gek zijn van sport. Helemaal op mijn plek dus. Vaak zijn dit bevlogen en betrokken vrijwilligers met een groot hart voor de club. Er wordt steeds meer gevraagd van clubbestuurders en ze willen de zaken zo goed mogelijk regelen. Het is fijn dat wij kunnen ondersteunen en ontzorgen met de expertise die we in huis hebben rondom werkgeverschap.”

Professionaliseren

Vanuit SSNB Personeelsdiensten worden maandelijks honderden clubmedewerkers verloond. “De afgelopen jaren hebben we een stabiele klantenportefeuille opgebouwd. We doen dit werk met een relatief klein team en ik ben er trots op hoe we samen onze klanten van dienst zijn. Je ziet dat steeds meer sportverenigingen professionaliseren en bewust bezig zijn met hun toekomst. Ze willen geen risico lopen door zaken voor betaalde krachten niet netjes te regelen. We doen het goed of we doen het niet, dat hoor ik bij steeds meer verenigingen. En met ons team helpen we hen graag!”

Wedstrijd na wedstrijd

Waar komt zijn eigen passie voor sport, en voetbal in het bijzonder, eigenlijk vandaan? Nabil, die naast zijn werk bij SSNB ook actief is als voetbaltrainer, weet het zelf ook niet. “Nee, echt geen idee. Zolang ik me kan herinneren ben ik er al gek van. Maar mijn vader had niets met sport, net als mijn twee zusjes. Zelf was ik dag en nacht te vinden op de veldjes en pleintjes in de buurt om een balletje te trappen. In 1982, ik was toen 7 jaar, zat ik gebiologeerd voor de tv tijdens het WK. Wedstrijd na wedstrijd. En Nederland deed niet eens mee! Mijn zoontje heeft nu die leeftijd, maar hij blijft echt niet zo lang stil op de bank of tribune zitten.“

Het voetbaltalent van de jonge Nabil bleef niet onopgemerkt. Op zijn elfde stond Willem II op de stoep en bij de Tilburgse club doorliep hij de jeugd. Op zijn achttiende tekende hij zijn eerste profcontract. Met het eerste van Willem II beleefde hij mooie voetbalavonturen. “Mijn debuut in De Meer tegen het Ajax van Bergkamp en Jonk. Scoren tegen Feyenoord en winnen in De Kuip. In een vol Philipsstadion op het veld tegen Nilis en Ronaldo. Hier had ik van gedroomd! Door de spanning en focus voor de wedstrijd heb ik het destijds toch niet echt volledig beleefd. Deze momenten zou ik best nog eens over willen doen!”

Top