Pieter van Gestel

Pieter van Gestel over zijn werk bij SSNB en passie voor sport 

Een eerste baan

In de zomer van 2021 behaalde Pieter zijn diploma SPECO aan de Fontys hogeschool in Tilburg. Na de afronding van zijn studie kon hij op projectbasis aan de slag bij SSNB voor het thema Duurzaamheid, maar bood hij ook ondersteuning op andere thema’s. Na enkele maanden werd hij benaderd voor de fulltime functie Coördinator Buurtsportcoaches in Rucphen. Pieter was namelijk geen onbekende van SSNB: “Ik heb zowel mijn meewerkstage, als mijn afstudeerstage bij SSNB uitgevoerd en zo ben ik uiteindelijk doorgestroomd naar een vast dienstverband”, aldus Pieter.

“Ik geniet het meeste van het uitvoerende gedeelte van mijn werk”

Nu Pieter werkzaam is als Coördinator Buurtsportcoaches in Rucphen, kan hij zijn passie voor sport en bewegen ook in het werkveld inzetten. In zijn kleine team krijgt hij zelf veel mogelijkheden om zich bezig te houden met alle activiteiten en projecten. Ondanks zijn economisch gerichte opleidingsachtergrond heeft Pieter hier geen moeite mee. Pieter vertelt vol enthousiasme over zijn werk: “Het leukste aan mijn werk vind ik eigenlijk het uitvoerende gedeelte, als een vooraf op papier uitgeschreven plan daadwerkelijk tot leven komt en er een succesvolle beweegactiviteit tot stand komt.”

Van jongs af aan al op het voetbalveld

Op de vraag wat Pieter aan sport doet in zijn vrije tijd, vertelt Pieter enthousiast: “Al van jongs af aan ben ik vaak op het voetbalveld te vinden. Ik train 2 keer per week en op zondag is het wedstrijddag.” Toch blijft de interesse in sport niet beperkt tot voetbal. Pieter deed vroeger aan tennis en hardlopen, maar het ontbreekt hem aan tijd om dit weer op te pakken. “Ik hou heel erg van voetballen, maar ik kan ook genieten van een lange wandeling met mijn vriendin.”

Ruphen in beweging brengen

Op dit moment ligt de focus voor activiteiten voornamelijk bij jeugd & jongeren, senioren en Uniek Sporters, maar in essentie is het doel van Pieter en zijn team om zoveel mogelijk mensen in Rucphen aan het sporten en bewegen te krijgen. Naast de beweegactiviteiten houdt Pieter zich ook bezig met een stukje communicatie en administratieve werkzaamheden. Daarbij is hij het eerste aanspreekpunt voor zowel de gemeente Rucphen als SSNB en onderhoudt hij nauw contact met scholen, verenigingen en buurthuizen. Pieter vertelt: “Laatst hebben we een voetbaltoernooi georganiseerd in St. Willebrord. Daar deden meer dan 60 kinderen aan mee, zo’n opkomst geeft echt een prachtig gevoel natuurlijk!”

Top