Sigrid Noordijk

Sigrid Noordijk over haar werk bij SSNB en passie voor sport (9 april 2020)

“Leuk! Met veel verschillende mensen sparren over sportzaken”

Op de atletiekbaan. Daar ligt voor Sigrid Noordijk het fundament van haar passie voor sport. “Ik heb erg sportieve ouders. Mijn vader was een fanatieke hardloper en zit tegenwoordig op de wielrenfiets. Ik was zes jaar toen ik op atletiek ging. En best grappig: ik bleek nog talentvol ook. Mijn moeder vertelt er nog wel eens over, hoe ik op mijn goedkope gymschoenen mijn eerste hardloopwedstrijd won. Ik was veertien toen ik tijdens het NK in het Olympisch Stadion in Amsterdam aan de start stond van de 60 meter sprint. Op één honderdste seconde verschil liep ik de finale mis. Ik weet nog precies hoe het meisje eruit zag dat er met mijn plek vandoor ging.” Stiekem baalt ze er nog steeds een beetje van.

Volle bak er tegenaan

Sport is voor Sigrid ook in de jaren daarna een belangrijke uitlaatklep. Bijvoorbeeld op het hockeyveld of in de sportschool kan ze haar hoofd leegmaken. En ze heeft van sport haar werk gemaakt. Recent ging ze aan de slag als coördinator en uitvoerend buurtsportcoach in de gemeente Steenbergen. “Ik heb eerder bij SSNB gewerkt en ben super blij dat ik weer terug ben. Het is gewoon heel leuk om met zoveel verschillende mensen te kunnen sparren over zaken op sportgebied. Het voelt als een warm bad.”

Samen met haar team is de enthousiasteling elke dag in touw om in de gemeente Steenbergen een positief sport- en beweegklimaat te realiseren waaraan iedere inwoner kan deelnemen. “Leuk is dat we nu ook betrokken zijn bij de realisatie van het lokale sportakkoord. Samen met de sportformateur gaan we er volle bak tegenaan. Voor de zomer staan de gezamenlijke ambities van alle betrokken partijen op papier. Daar komen zeker ook nieuwe taken en werkzaamheden voor ons uit. Wij staan te trappelen om die na de zomer te gaan uitrollen.”

Daar doen we het voor

In Steenbergen zijn de buurtsportcoaches niet als vakleerkracht op de basisscholen aan het werk. “Maar we stimuleren kinderen wel om meer te bewegen met allerlei naschoolse activiteiten in de verschillende kernen. Voor het sportstimuleringsprogramma Sjors Sportief enthousiasmeren we de kinderen om kennis te maken met diverse sporten. Zo organiseerden we een leuke kick-off en maakten een promotieronde langs alle scholen. Ook stimuleren we zoveel mogelijk verenigingen om zich aan te sluiten bij dit initiatief.

We richten ons daarnaast ook op de doelgroep volwassenen en senioren. We zijn onder meer begonnen met een beweegpunt in Nieuw-Vossemeer. Hier is een fanatieke groep uit ontstaan van voornamelijk oudere dames, die wekelijks samen een uurtje bewegen. Echt een succes! Dit gaan we in meer kernen opzetten. Dat de inwoners van de gemeente Steenbergen blij worden van de sport- en beweegactiviteiten die we organiseren, daar doen we het voor!”

Top