Urban sport- en speelpark de Stadoevers in Gemeente Roosendaal

SSNB is in de gemeente Roosendaal al jaren partner voor de uitvoering van sport en bewegen. Patrick de Klerk, coördinator Buurtsportcoaches bij SSNB Roosendaal vertelt over dit interessante project: “Medio mei 2021 heeft de gemeente Roosendaal de vraag aan ons gesteld om mee te willen denken over programmering en beheer rondom dit nieuwe te realiseren Urban Sports- en speelpark. Na het maken van een plan van aanpak, zijn we in gesprek gegaan met stakeholders, belanghebbende en omwonende. Dit leverde aantal interessante sessies op.

Tijdens deze 4 sessies zijn we steeds een stap verder gegaan rondom beheer en planning. Sessie 4 werd dan ook gelijk het eerste gebruikersoverleg. Naast de opstart van een gebruikersoverleg heeft SSNB in een rapport adviezen aangedragen hoe dit park voor de gemeente Roosendaal en met uitstraling ‘naar buiten’ te benutten is.

Ook hebben we aangedragen dat SSNB Roosendaal met buurtsportcoaches en met de inzet van Sportstudenten (CIOS en Sportkunde) betrokken zijn en blijven bij programmering en het uitnodigen van doelgroepen op deze mooie locatie. Het proces van deze aanpak, maar zeker ook het resultaat is een aanpak van BIOR (Bewegen in de openbare ruimte) die wij graag willen en kunnen ondersteunen.

In de maand november heeft SSNB al verschillende doelgroepen kennis laten maken met dit park. Zo zijn bezoekers van de Roosendaalse stamtafel (een laagdrempelige inloopvoorziening voor senioren) al op bezoek geweest en hebben zij al bewogen op en rondom het park.

Het Urban sport- en speelpark de Stadoevers is een mooi voorbeeld van hoe we Bewegen In de Openbare Ruimte (BIOR) vanuit SSNB op meer plekken in Brabant willen ondersteunen.”

Meer informatie

Wil je meer informatie over de ontwikkeling en realisatie van het park, neem dan eens een kijkje op: https://www.stadsoevers.nl/project/urban-sports-en-speelpark-stadsoevers/

Wil meer informatie over het proces? Neem dan contact op met Noud van Herpen, programmamanager SSNB, via n.v.herpen@ssnb.nl. Voor meer informatie over de invulling en het programma van het Urban Sportspark in Roosendaal kan je contact opnemen met Patrick de Klerk via p.d.klerk@ssnb.nl.

Webredactie SSNB
Contactformulier

    Ik schrijf me in voor de nieuwsbrief van SSNB

    Laat zien dat je geen robot bent door de volgende afbeelding te kiezen Kopje.

    Top