Sportservice Noord-Brabant is op zoek naar een Business (development) Manager

Aanstelling: 32 – 38 uur per week
Vacaturenummer: 1267
Datum in dienst treding: zo spoedig mogelijk.

De organisatie

SSNB zet zich als kennispartner en verbinder in voor een gezond en veerkrachtig Brabant. Wij werken samen met overheden, verenigingen, onderwijs, zorg & welzijn en bedrijfsleven aan het versterken van de sport- en beweeginfrastructuur. Met als doel zoveel mogelijk mensen aan het sporten en bewegen te krijgen en zo ook een bijdrage te leveren aan het oplossen van sociaalmaatschappelijke uitdagingen. Want sporten en bewegen is universeel, gezond, zorgt voor plezier, het is laagdrempelig en verbindt!

De functie

Als business (development) manager maak je deel uit van het regioteam (het regioteam bestaat daarnaast uit 4 regio coördinatoren en de specialist inclusief bewegen). Je bent primair verantwoordelijk voor het ontwikkelen van en uitvoering geven aan nieuwe concepten met als doel de bedrijfsdoelstellingen van SSNB te realiseren. De focus ligt op de sport en beweeginfrastructuur, bij aanvang primair op het thema duurzaamheid, daarna zal dit wijzigen
afhankelijk van de kansen in de markt. Daarnaast ga je samen met de manager personeelsdiensten invulling geven aan de verdere ontwikkeling en toekomstbestendigheid van de dienst werkgeverschap. De dienst werkgeverschap biedt een volledig ondersteuningspakket aan ten behoeve van verenigingen die te maken hebben met werkgeverschap in de breedste zin van het woord. Je begint als meewerkend voorman / voorvrouw van het regioteam, en hebt zitting in het MT. Bij gebleken geschiktheid is het perspectief dat je op termijn de rol van plaatsvervangend directeur gaat invullen.

Als business (development) manager zijn je belangrijkste taken en verantwoordelijkheden:

 • Signaleren van trends en ontwikkelingen op de markt om zo nieuwe kansen te identificeren en hierop strategisch in te spelen;
 • Signaleren van behoeftes van de klant en verzorgen van advies omtrent marktontwikkelingen en kansen in samenspraak met de regio coördinatoren;
 • Ontwikkelen en implementeren van nieuwe diensten/verdienmodellen;
 • Voorbereiden, opzetten en begeleiden van projecten en ervoor zorgen dat de projecten binnen de gestelde kaders opgeleverd worden;
 • Onderhouden en uitbreiden van het relevant partnernetwerk;
 • Leveren van een bijdrage aan de totstandkoming uitvoering en evaluatie van het jaarplan van SSNB;
 • Aansturen, begeleiden en coachen van de leden van het regioteam, dit doe je op een inspirerende wijze, passend bij de organisatie.

Functie eisen

Je beschikt minimaal over HBO werk- en denkniveau;

 • Je bent woonachtig in Noord-Brabant, dan wel bereid te verhuizen;
 • Je hebt minimaal vijf jaar relevante werkervaring in een soortgelijke functie in de sport;
 • Je bent in staat om zelfstandig en op een overtuigende manier een visie over te brengen;
 • Je bent in staat trends en ontwikkelingen te signaleren en hierop in te spelen door middel van nieuwe concepten;
 • Je hebt ruime ervaring op het snijvlak van accountmanagement, projectmanagement, procesbegeleiding en conceptontwikkeling;
 • Je hebt ruime leidinggevende ervaring.

Ons aanbod

 • Een afwisselende en uitdagende functie binnen Sportservice Noord-Brabant;
 • Arbeidsvoorwaarden volgens de CAO Sport. De functie is ingedeeld in schaal 11-12 van de CAO Sport. Inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring.
 • Aanstelling in eerste instantie voor de duur van 1 jaar.

Solliciteren?

Voor vragen over de functie-inhoud en sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Fons de Kok van Sportservice Noord-Brabant, telefoonnummer 088 – 246 81 11. Je kunt je interesse kenbaar maken door je motivatie en cv voor 12 september 2020 te mailen naar info@matchsportdetachering.nl. Vermeld hierbij duidelijk het vacaturenummer van deze vacature (1267).

Over Sportservice Noord-Brabant

Door te sporten en bewegen leid je een gezonder en plezieriger leven. Sport en bewegen verbindt, is universeel, iedereen kan meedoen en het is gezond. Een sterke sportinfrastructuur draagt daarom bij aan oplossingen voor sociaal maatschappelijke en economische vraagstukken. Wij integreren de kracht van sport en bewegen in de samenleving. Sportservice Noord-Brabant bouwt mee aan een sterk sport- en beweegklimaat en daarmee aan de vitaalste provincie van het land.

Samen met lokale partijen komen we tot een sport- en beweegaanbod dat voorziet in de lokale behoefte; of het nu gaat om jongeren, ouderen, mensen in een sociaal isolement, mensen met een beperking of combinaties daarvan, iedereen kan sporten en bewegen. We werken daarbij samen met overheden, onderwijsinstellingen, zorgprofessionals, verenigingen en het bedrijfsleven, maar zoeken ook de verbinding met sectoren als cultuur, welzijn en groen. We ontsluiten landelijke initiatieven, evenementenprogramma’s en instrumenten en maken de vertaalslag naar de gemeente en waar nodig naar de wijk. We ontzorgen verenigingen, adviseren de lokale overheden, begeleiden de sport- en beweegprofessionals en voeren indien gewenst natuurlijk ook gewoon uit.

Onze werkwijze kenmerkt zich door de waarden betrouwbaar, respectvol, creatief en pragmatisch: onze benadering is persoonlijk, we komen onze afspraken vanzelfsprekend na, we kennen het speelveld, we doorleven de dynamiek. We begrijpen waar verbindingen leiden tot meerwaarde. We koesteren de reeds aanwezige lokale initiatieven. Kennen we ze niet, dan gaan we naar ze op zoek. We gaan niet altijd voor de voor de hand liggende oplossingen; we dragen verrassende scenario’s aan met respect voor gangbare waarden, praktische en gedragen oplossingen. We zijn een immer lerende organisatie die kennis en netwerk graag deelt. We zijn een organisatie zonder winstoogmerk en dus neutraal in onze adviezen. We geloven in samenwerking en co-creatie. Trots zijn we op het realiseren van economische en maatschappelijke impact door middel van sport en bewegen, want dat zit in ons DNA. Samen werken aan beweging!

Wie zijn we?

We zijn een relatief klein team, bestaande uit 14 mensen in Eindhoven en ongeveer 25 buurtsportcoaches bij diverse gemeenten. Het regio team bestaat uit 4 regio coördinatoren, een accountmanager voor het werkgeverschap en een procesbegeleider. We zijn direct en open naar elkaar. Er wordt hard gewerkt maar ook veel gelachen.

Waar zitten we?

Het toch al zo bruisende Strijp-S, het terrein van de oude Philips-fabrieken in Eindhoven, is sinds de zomer van 2014 een bijzonder initiatief rijker. Het historische pand SX (1914), waar voorheen de glasfabriek van de Eindhovense multinational gevestigd was, is omgetoverd in een centrum voor sport, marketing en media. “De symboliek van de letters SX kan niet treffender: Sport vormt de rode draad voor de bewoners die in de driehoek ‘sport, marketing en media’ actief zijn en X staat voor kruisbestuiving, het vermenigvuldigen van activiteit en natuurlijk eXperience.”