Presentatie ontwerp natuurspeeltuin Lidwinapark

Presentatie ontwerp natuurspeeltuin Lidwinapark
Publicatiedatum:
6 jul 2020
Waar zijn ze nog, die plekjes waar je echt lekker kunt buitenspelen? Waar je met vriendjes en vriendinnetjes lekker vies mag worden. Waar je zelf je spel kunt maken en je fantasie de vrije loop kan laten. Over een tijdje wordt het Lidwinaveld zo’n plek.Eerder bent u als bewoner geïnformeerd via de folder “Van Lidwinaveld naar Lidwinapark” en hebt u ideeën kunnen delen. Het noordelijke gedeelte van het veld wordt ingericht als natuurspeeltuin. Tijdens deze bijeenkomst wordt het conceptontwerp gepresenteerd door buroBlad.
De gemeente Vught zet in op bewegen in de openbare ruimte. In samenwerking met MOVE Vught worden er verschillende plekken ingericht als beweeg- en ontmoetingsplek. Het Lidwinaveld is een van deze plekken en wordt de komende tijd getransformeerd van het Lidwinaveld naar het Lidwinapark. Het veld wordt ingericht als natuurspeeltuin en veranderd in het Lidwinapark. Groen wordt gecombineerd met natuurlijke materialen, heuvels, houten palen en keien. Het veld wordt ingericht met elementen die van alles kunnen zijn, waar ieder kind kan spelen in zijn of haar eigen fantasie. Divers, in de natuur en veilig.

Wat is een natuurspeeltuin?
Een speeltuin bestaat uit speeltoestellen. Een natuurspeeltuin niet. De natuur en natuurlijke elementen bieden de aanleiding om te spelen. Water, zand, takken, heuvels bossen en bomen. Klimmen, klauteren, rennen en rollen. Dit alles biedt genoeg aanleiding om je uren te kunnen vermaken. Zorgvuldig uitgekozen materialen die passen binnen een goed doordacht landschap. Een ontwerp met een sturende routing. Met op elk kruispunt een keuze, na elke bocht een nieuw avontuur, een nieuwe uitdaging. Het kind wordt geprikkeld om zelf te ondernemen en te fantaseren.

Informatiebijeenkomst
De informatiebijeenkomst is op:

Donderdag 9 juli van 16.00 tot 17.00 uur
Donderdag 9 juli van 19.00 tot 20.00 uur
De bijeenkomst vindt plaats bij Jeugd- en jongerencentrum Elzenburg aan de Lidwinastraat 12c.

Wethouder Van de Ven trapt de bijeenkomst af met een welkomstwoord. Daarna wordt het conceptontwerp gepresenteerd door buroBlad en krijgt u de ruimte om vragen te stellen en mee te praten over de invulling van spelaanleidingen binnen de natuurspeeltuin. BuroBlad is met de input van bewoners aan de slag gegaan en heeft een conceptontwerp uitgewerkt.

Komt u/Kom jij ook?
Stuur een mail naar lidwinapark@vught.nl. en vermeld met hoeveel personen u komt en het tijdstip dat u de bijeenkomst wilt bezoeken. Kinderen tot en met 12 jaar hoeven zich niet aan te melden. In Elzenburg kunnen, volgens de richtlijnen van het RIVM, maximaal 50 bewoners per bijeenkomst aanwezig zijn.

MOVE Vught
Contactformulier
Ik schrijf me in voor de nieuwsbrief

Top