Recordaantal deelnemers Oliebollenveldloop

Traditiegetrouw is het terrein van zorgpark Voorburg het toneel van de Oliebollenveldoop. Loopschool Wim Akkermans, Buurtpreventie Vught, Reinier van Arkel en MOVE Vught hebben gedurende de laatste maanden van 2019 intensief samengewerkt om dit mooie evenement te organiseren. De Oliebollenveldloop is inmiddels een begrip in Vught en dat bleek ook wel uit het aantal deelnemers. Maar liefst 415 mensen hebben zich ingeschreven (exclusief verschillende begeleiders).

De keuze was reuze. Zo konden de mensen kiezen uit een veldloop (hardlopen) van 5, 10 of 15 km, een kidsrun van 1 km en prachtige wandeltocht. En dankzij deze wandeltocht konden ook mensen die wat slechter te been waren of zelfs in een rolstoel zitten toch deelnemen aan dit evenement. Niet alleen het bewegen staat centraal, maar juist ook het ontmoeten. Mede daarom wordt het evenement ook omarmd door Samen Sterk in de Wijk. Na afloop konden de deelnemers nagenieten van het evenement onder het genot van een heerlijke oliebol en een bekertje glühwein of warme chocomel.

Ook dit jaar was er weer een goed doel gekoppeld aan de Oliebollenveldloop, namelijk Uniek Sporten Vught. Uniek Sporten Vught richt zich op de mensen met een verstandelijke, lichamelijke en/of psychische beperking die graag willen sporten of bewegen. Het is voor deze mensen niet altijd mogelijk om passend aanbod te vinden en daarom wordt er vanuit Uniek Sporten Vught ondersteuning geboden om in de zoektocht naar passend aanbod. Daarnaast worden de sport- en beweegaanbieders ondersteunt bij hun vraagstukken. Afgelopen jaar hebben er veel matches plaatsgevonden en met het sponsorbedrag van € 1750,- hoopt Uniek Sporten Vught nog meer mensen in beweging te krijgen. Want sporten of bewegen is niet alleen goed voor de lichamelijke gezondheid, maar het zorgt er ook voor dat je je mentaal beter voelt. Daarnaast is het samen sporten of bewegen goed voor de sociale contacten. Kijk voor meer informatie op Uniek Sporten Vught of neem contact op via vught@unieksporten.nl 

MOVE Vught
Contactformulier
Ik schrijf me in voor de nieuwsbrief

Top