Iedereen weet het: bewegen is gezond. Maar vaak heb je het te druk, vind je het minder leuk om in je eentje te sporten of heb je een maatje nodig om je te motiveren. Samen met MOVE kun je daar verandering in brengen.

In de maanden juni en juli kun jij, samen met MOVE, op diverse beweeglocaties in Vught aan de slag. Je krijgt tips over hoe je, op een verantwoorde manier, in beweging kunt blijven. En misschien vind jij wel een nieuw sportmaatje?!

De beweeglocaties zijn de IJzeren Man, het Bisschop Zwijsenplein en het Stadhouderspark. Hier zijn recent allerlei mogelijkheden gecreëerd om te sporten en bewegen in de wijk. Wij leggen je graag uit wat de mogelijkheden zijn van deze beweegplekken. Dit gaat van outdoor fitness tot beweegwandelingen en van discgolf tot Nordic Walking.

Wat houden deze activiteiten nu precies in?

Outdoor Fitness
Outdoor Fitness, wat het woord eigenlijk al zegt, zijn fitness apparaten maar dan in de buitenlucht. De apparaten zijn allemaal met het eigen lichaamsgewicht en op deze manier dus ook toegankelijk voor iedereen. Tijdens een Outdoor Fitness activiteit zullen wij je wegwijs maken, alle mogelijkheden ontdekken en trainen op eigen niveau met de apparaten.

Discgolf
Het discgolfpark gelegen in het Stadhouderspark bestaat uit 7 uitdagende holes. Discgolf draait om precisie. Wie in zo min mogelijk beurten zijn of haar frisbee in de basket heeft weten te werpen wint. Tijdens deze activiteit gaan we samen de holes afleggen.

Me-Mover
Een Me-Mover biedt je een intensieve en optimale training voor het gehele lichaam. Een super leuke manier om naast veel plezier tegelijkertijd veel calorieën te verbranden. Met het unieke systeem van de Me-Mover ontwikkel je 6 van de 8 belangrijkste spiergroepen met veel plezier. Wij zullen tijdens de activiteit uitleg geven over de Me-Mover en een mooie route maken door Vught.

Nordic Walking
Nordic walking is wandelen met aangepaste skistokken, die poles worden genoemd. Naast het wandelen maak je ook gebruik van schouders en bovenarmspieren. Tijdens de wandeling ben je lekker actief bezig en kun je tegelijkertijd gezellig een praatje maken met elkaar.

Beweegroutes
Het afgelopen jaar hebben wij verschillende beweegroutes aangelegd in de gemeente Vught. Tijdens deze activiteit wordt een wandeling gecombineerd met simpele oefeningen voor het hele lichaam.

Zit er iets leuks voor jou bij? Schrijf je dan snel in!

Iedereen kan meedoen. De activiteiten worden op jouw niveau aangepast. Inschrijven is verplicht. Kies de juiste leeftijdscategorie en bepaal op welke locatie(s) en hoe vaak jij wil deelnemen.

Voor meer informatie of het inschrijven voor de activiteit kun je kijken op www.movevught.nl of www.vughtbeweegt.nl

Klik hier om je in te schrijven via Vught Beweegt

 


    JaNee
     

    Ja