Sportmaatje!

Kom jij met ons in beweging?

We zijn gestart met het project Sportmaatje! Samen sporten is zoveel leuker dan alleen. Ga samen met ons de buitenlucht in en wees lekker actief. Kies voor een uur stevig doorstappen op de heide, spring samen op de fiets of doe mee met een andere beweeg- of sportactiviteit.

Dat bewegen goed voor je is, is algemeen bekend. Maar het is niet altijd vanzelfsprekend dat iedereen ook zomaar in beweging komt. Het lijkt soms zo makkelijk als je naar anderen kijkt. Je weet dat naarmate je ouder wordt je fit moet blijven om de dingen te blijven doen waar je plezier aan beleeft. Toch blijkt het vaak moeilijk om elke dag voldoende te bewegen en wat vaker van de bank af te komen.

Wij willen jou daarbij helpen! Er zijn in Vught zoveel leuke en mooie plekken om op veel verschillende manieren in beweging te komen of te sporten in de buitenlucht.

Meld je nu aan voor Sportmaatje! Je komt samen met een van de buurtsportcoaches van MOVE Vught in beweging. We kijken samen naar wat jij het leukste vindt om te gaan doen.

Samen is gezelliger en samen komen we in beweging!


 

 

 

 

Hoe kan ik me aanmelden?
Je kan je aanmelden op www.vughtbeweegt.nl of stuur een mail naar info@movevught.nl

Hopelijk spreken we elkaar snel!

Voor wie is het project Sportmaatje! ?
Het project Sportmaatje! is er voor iedereen die behoefte heeft om samen in beweging te komen van 18 jaar en ouder. Het werkt motiverend om samen met iemand in beweging te komen. Het programma is laagdrempelig voor iedereen die graag in beweging wil komen, maar is ook uitdagend voor de meer doorgewinterde sporter. Samen maken we een passend programma.

Welke activiteiten kan ik allemaal gaan doen?
De activiteiten die we gaan doen zijn allemaal in de buitenlucht. Buiten kunnen we tal van beweeg- en sportactiviteiten doen. In de gemeente Vught hebben we veel mogelijkheden om op veel verschillende manieren actief te zijn. Samen kijken we naar wat jij wil!

Voorbeelden:

 • Wandelen
 • Outdoor fitness
 • Fietsen
 • Bootcamp
 • Skeeleren
 • Mountainbiken
 • Me-mover
 • Jeu de boules
 • Discgolf

 

 

 

 

Ik wil graag samen met een vriend of vriendin trainen, mag dat?
Jazeker mag dat. Het is nog gezellig en inspirerend ook om samen met vrienden te sporten. Volgens de huidige coronamaatregelen mag je buiten sporten met maximaal 2 personen, exclusief trainer (vanaf 18 jaar). Je mag samen met een vriend of vriendin en een van onze buurtsportcoaches gaan trainen.

Op welke dagen kan ik met een van de buurtsportcoaches gaan trainen?
Nadat je je hebt aangemeld zullen we samen gaan kijken naar de meest geschikte dag en tijd om heerlijk in beweging te komen.

Zijn er kosten verbonden aan  het project als ik me aanmeldt?
Er zijn geen kosten verbonden aan Sportmaatje! Deelname is gratis.

Het lijkt wel of ik zo een personal trainer kan krijgen?
Dat lijkt niet alleen zo, maar dat is het ook. We willen jou graag helpen om met nog meer plezier in beweging te komen. Dit willen we doen door alle aandacht voor jou te hebben voor een periode tot 4 weken om samen elkaars Sportmaatje! te zijn.

Kan ik me als mantelzorger ook aanmelden?
Je kan je als mantelzorger zeker aanmelden voor Sportmaatje!. Als mantelzorger ben je intensief bezig met jouw zorgbehoevende. Lichaamsbeweging is niet alleen voor een betere fysiek, maar is ook van  invloed op het emotioneel welbevinden. Samen met onze Buurtsportcoach ga je kijken naar de mogelijkheden die er zijn om samen in beweging te komen.

Wat kan ik zelf doen om aan voldoende lichaamsbeweging te komen?
De huidige maatregelen in de strijd tegen het COVID-19 virus leiden soms letterlijk tot beperkingen in onze bewegingsvrijheid. Het is echter onverstandig om in deze periode niet tot nauwelijks in beweging te komen. Regelmatige lichaamsbeweging stimuleert namelijk het immuunsysteem, is goed voor de conditie van hart en longen, houdt spieren, pezen en botten sterk en vermindert gevoelens van angst en stress.


  JaNee
   

  Ja