Bij Weener XL Den Bosch wordt momenteel een pilot uitgevoerd met fitcoins waaraan ongeveer 100 medewerkers deelnemen. De fitcoin is een app die extra beweging op een speelse manier stimuleert. Medewerkers worden beloond in de vorm van ‘fitcoins’ door extra te bewegen. de beloningen die medewerkers kunnen verdienen, leveren een bijdrage aan een gezonde levensstijl.

Met de verdiende fitcoins kunnen medewerkers gezonde producten aanschaffen. In de app is zichtbaar hoeveel stappen je zelf zet, maar je kunt ook zien hoeveel stappen je collega’s zetten. Hierdoor ontstaat er een competitie element. De belangrijkste uitgangspunten zijn dat bewegen leuk moet zijn en dat medewerkers beloond worden door meer te bewegen. de bedoeling is om op positieve manier aandacht te hebben voor bewegen op een manier waar (vrijwel) iedereen aan mee kan doen.

Ook is er in de app een scoreboard zichtbaar waardoor medewerkers het tegen elkaar op kunnen nemen. Zo zie je wie er op de eerste, tweede en derde plek staat.