Bij WVS werken ze van onderop door de werkleiding te betrekken. Zij zetten vooral in op ergonomie. Ze zoeken naar werk dat past bij de persoon en bespreken ook met die persoon hoe hij/zij dat werk het liefst uit wil voeren. Zo zijn er inmiddels al staande werkplekken gecreëerd. Daarnaast zijn ze actief met het begeleiden ten aanzien van de Nederlandse taal en cultuuraspecten. Er worden beweegweken georganiseerd en op dinsdag is er een beweegtussendoortje, uitgevoerd door de beweegcoaches van het Sportloket in die regio. De WVS in Roosendaal zet zich al jaren in om medewerkers te stimuleren om meer te gaan bewegen. Om die reden werken ze samen met de Uniek Sporten Beweegcoach uit de gemeente die wekelijks op één van de locaties van WVS te vinden is. Ook worden er diverse studenten van de Fontys Sporthogeschool ingezet om de medewerkers tijdens hun lunchpauze te activeren.

Naast de ‘beweegtussendoortjes’ wordt er één keer per jaar een ‘beweegweek’ georganiseerd op een van de locaties van WVS. Tijdens deze beweegweek worden er fittesten afgenomen en vragenlijsten afgenomen zodat medewerkers inzicht krijgen in hun beweeggedrag. Een lokale fysiotherapeut is aanwezig om de medewerkers van adviezen te voorzien. Daarnaast worden de hele week laagdrempelige activiteiten uitgevoerd op en rond de werkvloer. Er wordt gebruik gemaakt van lokale partners die hun steentje willen bijdragen. Zo zijn de medewerkers van WVS al eens op bezoek geweest bij een sportschool om de hoek, waar zij allemaal om de beurt kennis mochten komen maak. Ook is de GGD al eens op locatie geweest om presentaties te verzorgen over gezond gedrag gekoppeld aan voeding. Door vernieuwend te blijven, blijft het ook leuk en interessant voor de werknemers!

De WVS is inmiddels samen met de beweegcoaches bezig met het inrichten van een nieuw vitaliteitsplan waar weer allerlei nieuwe ideeën in staan om medewerkers te activeren. Zo wordt er gedacht aan energizers op de werkvloer, die uitgevoerd kunnen worden door de werkleiding.
Samen de berg te baas!

Tot slot kan WVS nog een hele mooie prestatie delen. Al een aantal jaar op rij loopt en fietst het WVS-team tijdens het Roosendaalse initiatief ‘ColSensation’ de Mont Ventoux op. Hier wordt hard voor getraind in aanloop naar het evenement toe. In dit artikel lees je meer over dit initiatief.