Vughts Sportcafé

Na het succes van de vorige editie organiseert MOVE Vught in november opnieuw het Vughts Sportcafé. De afgelopen maanden zijn we druk in de weer geweest om het programma op te stellen. We hebben, Dr. Frank van Eekeren, een interessante en inspirerende spreker, aan ons weten te binden die de gasten meeneemt in de Waarden van Sport.

De waarden van Sport
Sport is in de eerste plaats leuk om te doen. Tegelijkertijd maakt sport ons fitter, ontmoeten we anderen en leren we omgaan met winnen en verliezen. Leden, vrijwilligers, sponsors, de gemeente: ze (h)erkennen allemaal de verschillende waarden van sport en verwachten van clubs dat zij deze waarden produceren. Dat maakt het besturen van een vereniging tot een grote uitdaging. Hoe zorg je er bijvoorbeeld voor dat presteren binnen de lijnen niet ten koste gaat van de gezelligheid langs de lijn? Of dat zakelijke maatregelen niet leiden tot boze vrijwilligers? Kortom, hoe houd je alle betrokkenen tevreden en zorg je ervoor dat jouw club waarden creëert die passen bij de eigenheid van de club?

Deze en andere vragen stelt Frank van Eekeren, lector Impact of Sport aan de Haagse Hogeschool en onderzoeker Sport & Society aan de Universiteit Utrecht, aan de orde in een inspirerende lezing. Hij houdt bestuurders, vrijwilligers, coaches, trainers en beleidsmakers een spiegel voor en inspireert hen om gezamenlijk waarden te creëren. Hij laat zien hoe deze waardencreatie kan plaatsvinden aan de hand van vele voorbeelden uit de praktijk en concrete handvatten die de betrokkenen in hun eigen club kunnen toepassen.

Praktische informatie 

Datum
Vrijdagavond 8 november 2019

Tijd
18.30 uur Inloop
19.00 uur Opening door Wethouder van de Ven
19.15 uur Start programma (incl. interactieve sessies)
21.45 uur (+/-) Start netwerkborrel
22.30 uur(+/-) Einde avond

Locatie 
Vughtse Sportclub Prins Hendrik
Sportlaan 1, te Vught

Aanmelden
Je kunt je aanmelden door hier te klikken.

Deelname is uiteraard gratis!

We zien jullie graag tijdens het Vughts Sportcafé op vrijdagavond 8 november!


JaNee
 

Ja