Duurzame sportaccommodaties

Bent u als sportvereniging, stichting of gemeente eigenaar of beheerder van een sportaccommodatie? Dan weet u dat de energielasten zwaar op de begroting drukken. Duurzaamheidsmaatregelen kunnen een flinke besparing opleveren. Bijvoorbeeld zonnepanelen, led- verlichting of bouwtechnische en installatietechnische verbeteringen zijn een slimme investering voor de toekomst. Dit platform geeft ook inzicht in financieringsmogelijkheden die landelijk en lokaal beschikbaar zijn. En natuurlijk tonen we inspirerende praktijkvoorbeelden van verenigingen die de stap naar het realiseren van energiebesparende maatregelen al hebben gezet. Dit platform richt zich, naast individuele accommodaties, ook op duurzame initiatieven waarbij sportverenigingen, stichtingen en gemeenten de samenwerking zoeken om vanuit een collectieve aanpak tot duurzame sportaccommodaties te komen.

  • Meld uw vereniging nu aan voor een kosteloze scan en begeleidingstraject
    Contact

Partners

Actueel

Al 100 sportverenigingen melden zich bij SSNB voor kosteloze begeleiding naar een duurzame accommodatie

SSNB is de Brabantse uitvoeringspartner van het Ministerie van VWS en NOC*NSF in het verduurzamen van sportaccommodaties. Mede op basis van de bewezen aanpak van SSNB is er een helder stappenplan ontwikkeld, waarmee sportverenigingen en stichtingen op de meest cruciale punten door het verduurzamingsproces worden geleid. Dit kosteloze begeleidingstraject loopt nu enkele maanden en er hebben zich inmiddels al 100 sportverenigingen bij SSNB aangemeld. En dit aantal groeit iedere week!

Gunstige sportlening via BNG Duurzaamheidsfonds

Per 23 januari 2020 kunnen sportverenigingen een sportlening aanvragen bij het BNG Duurzaamheidsfonds voor de verduurzaming van hun accommodatie. Met een garantie van de Stichting Waarborgfonds voor de Sport, is het mogelijk om deze leningen aan te bieden tegen een zeer aantrekkelijk rentetarief van slechts 1,95%. Van zonnepanelen op het dak en LED verlichting in de kantine, tot het (her)bouwen of geheel energieneutraal maken van het clubhuis: duurzame ambities van sportverenigingen kunnen worden gerealiseerd met de Sportlening.

Routekaart Verduurzaming Sport getekend

Op 23 januari heeft NOC*NSF met het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport, de Vereniging Sport en Gemeenten, vijf provincies en het Platform Ondernemende Sportaanbieders de Routekaart Verduurzaming Sport getekend. Daarmee wil de sportsector een bijdrage leveren aan de ambities uit het Klimaat- en het Sportakkoord. Het ministerie van VWS stelt hiervoor vier miljoen euro beschikbaar.

Naar nieuwsoverzicht

Contact

Wilt u als eigenaar of beheerder van een sportaccommodatie aan de slag met verduurzamen en hebt u behoefte aan ondersteuning in het proces om te komen tot duurzaamheidsmaatregelen? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag op weg.

Wilt u uw vereniging of stichting direct aanmelden voor een kosteloos begeleidingstraject, inclusief uitvoering van een energiescan op locatie? Vul dan het contactformulier in en vergeet niet de optie ‘gratis scan en begeleidingstraject’ aan te vinken.

Eigen sportaccomodatie
Ik ben geïnteresseerd in

SSNB gebruikt op deze website alleen technische, functionele cookies en analytische cookies die geen inbreuk maken op uw privacy. Lees ons Privacybeleid.