Duurzame sportaccommodaties

Bent u als sportvereniging, stichting of gemeente eigenaar of beheerder van een sportaccommodatie? Dan weet u dat de energielasten zwaar op de begroting drukken. Duurzaamheidsmaatregelen kunnen een flinke besparing opleveren. Bijvoorbeeld zonnepanelen, led- verlichting of bouwtechnische en installatietechnische verbeteringen zijn een slimme investering voor de toekomst. Dit platform geeft ook inzicht in financieringsmogelijkheden die landelijk en lokaal beschikbaar zijn. En natuurlijk tonen we inspirerende praktijkvoorbeelden van verenigingen die de stap naar het realiseren van energiebesparende maatregelen al hebben gezet. Dit platform richt zich, naast individuele accommodaties, ook op duurzame initiatieven waarbij sportverenigingen, stichtingen en gemeenten de samenwerking zoeken om vanuit een collectieve aanpak tot duurzame sportaccommodaties te komen.

  • Meld uw vereniging nu aan voor een kosteloze scan en begeleidingstraject
    Contact

Partners

Actueel

Kosteloze scan en begeleidingstraject door onafhankelijke, betrouwbare en ervaren adviseur

Dankzij budget dat beschikbaar is gesteld door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport kan SSNB verenigingen in gemeenten waar een Lokaal Sportakkoord wordt ontwikkeld (of al is gerealiseerd) een kosteloos begeleidingstraject aanbieden. Jouw vereniging wordt ondersteund door een ervaren procesbegeleider die gespecialiseerd is in het begeleiden van sportorganisaties op het gebied van duurzaamheid. Wil je meer weten over de mogelijkheden? Vul het contactformulier in en vink daarin aan dat je interesse hebt in de gratis scan en begeleidingstraject.

Tussenstand subsidieaanvragen BOSA: er kunnen nog aanvragen worden ingediend

Sinds 2 januari 2019 kunnen sportverenigingen aanspraak maken op de nieuwe subsidieregeling stimulering bouw en onderhoud sportaccommodaties (BOSA). Uitvoeringsorganisatie DUS-I laat weten dat per 19 juli voor ongeveer 53 miljoen euro aan subsidie is aangevraagd. In totaal bedraagt de subsidiepot 87 miljoen euro. Het indienen van aanvragen is dus nog mogelijk.

Van Brabantse pilot tot unieke landelijke samenwerking

Al jarenlang begeleidt SSNB Brabantse gemeenten en sportverenigingen bij het verduurzamen van sportaccommodaties. Dat resulteert nu in een unieke landelijke samenwerking. Leer hierover meer in het artikel op de website van SSNB: “Samen sterk voor het verduurzamen van sportaccommodaties is een must voor milieu én de toekomstbestendigheid van Nederlandse sportverenigingen!”

Naar nieuwsoverzicht

Contact

Wilt u als eigenaar of beheerder van een sportaccommodatie aan de slag met verduurzamen en hebt u behoefte aan ondersteuning in het proces om te komen tot duurzaamheidsmaatregelen? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag op weg.

Wordt in uw gemeente een lokaal Sportakkoord ontwikkeld (of is dit al gerealiseerd)? Meld uw vereniging dan nu aan voor een kosteloze scan en begeleidingstraject voor verduurzaming van uw sportaccommodatie. Vink in het contactformulier de optie ‘gratis scan en begeleidingstraject’ aan.

Eigen sportaccomodatie
Ik ben geïnteresseerd in

SSNB gebruikt op deze website alleen technische, functionele cookies en analytische cookies die geen inbreuk maken op uw privacy. Lees ons Privacybeleid.