SSNB Personeelsdiensten

 

 

 • TASO – Q4 2020 vanaf 19 februari open

Zoals eerder aangekondigd, heeft het Ministerie van VWS de TASO (Tegemoetkoming AmateurSportOrganisaties) verruimd en heropend. De regeling is gericht op een financiële compensatie van schade en/of inkomstenderving als gevolg van de coronamaatregelen in het vierde kwartaal van 2020. Het ministerie heeft hiervoor €29 miljoen beschikbaar gesteld. Lees hier het volledige bericht over de meest actuele TASO-regeling.

Klik hier voor de presentatie van het informatieve webinar op 17 februari.

Klik hier voor de antwoorden op de meest gestelde vragen over de TASO-regeling

 

 • TVS – Q4 2020 vanaf 9 maart open

Het ministerie gaat ook de regeling voor gederfde huurinkomsten (TVS) opnieuw openstellen. Deze regeling is bedoeld voor de verhuurders van sportaccommodaties (gemeenten, sportbedrijven, particulieren) die (een deel van) de huursom in de periode van 1 oktober 2020 t/m 31 december 2020 hebben kwijtgescholden aan amateursportorganisaties. De hoogte van de tegemoetkoming wordt bepaald door de omvang van de gederfde huurinkomsten en is afhankelijk van gebruiksgebonden huur (100%) of niet-gebruiksgebonden huur (max. 45%)

Aanvragen voor de TVS kunnen worden ingediend vanaf dinsdag 9 maart tot en met maandag 3 mei 2021. Bij overvraging wordt het beschikbare bedrag naar rato verdeeld over de ontvangen aanvragen.

Kijk hier voor meer informatie over de regeling. https://www.dus-i.nl/subsidies/tegemoetkoming-verhuurders-sportaccommodaties-covid-19  Op deze site zal vanaf 9 maart 2021 ook het aanvraagformulier beschikbaar zijn.

 

 • TOGS aanvragen? Wij helpen u graag!

SSNB Personeelsdiensten biedt alle sportverenigingen in Brabant graag ondersteuning aan bij het aanvragen van de eenmalige tegemoetkoming van € 4000 in het kader van de TOGS. Dit doen wij geheel gratis! Indien uw vereniging voldoet aan de voorwaarden zoals opgesteld door RVO, volstaat een mail naar salaris@ssnb.nl  om ons te laten weten dat u van dit aanbod gebruik wilt maken. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op voor het verkrijgen van de benodigde gegevens en zullen vervolgens de aanvraag indienen. Bij verstrekking van de juiste gegevens beoordeelt de RVO de aanvraag binnen 3 weken, waarna zij bij goedkeuring ernaar streeft binnen 1 week over te gaan tot betaling. SSNB is in deze slechts verantwoordelijk voor het indienen van de aanvraag en niet de beoordeling ervan. Mocht u van ons aanbod gebruik willen maken, staan wij voor u klaar!

Meer informatie

 • Klik hier voor de meest actuele informatie van de Rijksoverheid
 • Klik hier voor onze pagina met alle actuele informatie specifiek gericht op sportverenigingen 
 • Klik hier voor de meest gestelde vragen en antwoorden over werkgeverschap van sportverenigingen rondom de coronacrisis
 • Klik hier voor de meest recente updates van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

 

SSNB biedt een volledig ondersteuningspakket van personeelsdiensten aan voor medewerkers bij sportverenigingen. Naast het uitvoeren van het werkgeverschap, adviseren wij sportverenigingen ook bij fiscale en juridische personeelszaken. Heeft u behoefte aan vakkundig en professioneel sportkader, maar neemt u een werknemer liever niet zelf in dienst, dan kan SSNB het (formeel) werkgeverschap op zich nemen. Een extra voordeel, wij hebben geen winstoogmerk en hanteren dus geen winstmarges. Bovendien is deze dienstverlening aan sportverenigingen vrijgesteld van BTW. De kosten zijn daarom minimaal. Wij kennen als geen ander de dynamiek binnen een sportvereniging en weten waar de uitdagingen liggen. Met onze kennis, ervaring en netwerk helpen wij u met het vinden van oplossingen… lees meer

Team

Nabil Bouchlal
Manager SSNB Personeelsdiensten
06 249 108 58
n.bouchlal@ssnb.nl
Fons de Kok
HR Manager
088 246 81 11
f.d.kok@ssnb.nl
Christel Brans
HR medewerker
088 246 81 11
c.brans@ssnb.nl

Actueel

Webinar TASO - Q4 2020 enthousiast ontvangen

Woensdagavond organiseerde SSNB een informatief webinar over de verruimde TASO-regeling die vanaf 19 februari heropend is. In een verhelderende presentatie gaf manager Personeelsdiensten Nabil Bouchlal inzicht in de belangrijkste feiten, voorwaarden en mogelijkheden van deze verruimde TASO. Via de link hieronder kunt u de presentatie bekijken.

infobijeenkomst webinar TASO Q4 2020

Verruimde TASO-regeling vanaf 19 februari open

Amateursportorganisaties die in de periode 1 oktober t/m 31 december 2020 een omzetverlies van minimaal 10% en een financiële schade van minimaal €1.500 kunnen aantonen, komen in aanmerking voor een tegemoetkoming. Deze tegemoetkoming wordt bepaald naar rato van de geleden schade en bedraagt minimaal €1.500 en maximaal €12.500. De financiële schade dient op basis van de volgende posten berekend te worden:

 • Loonkosten voor personeel waarvoor geen NOW of TOZO is verleend. De kosten die gemaakt worden in de samenwerking met een Sportservicebureau worden wel geaccepteerd als doorlopende last voor de TASO. In tegenstelling tot de eerdere regeling zit er nu geen maximum aan de kosten voor inzet van personeel.
 • Doorlopende lasten direct gerelateerd aan de sportaccommodatie in eigendom of beheer. Hierbij kunt u denken aan gas, water en licht, belastingen en heffingen, hypotheeklast, verzekeringen, etc. Huurlasten van de accommodatie vallen NIET onder de doorlopende lasten)
 • Inkomsten uit sportkantine van de aanvrager. Hierbij gaat het om het verschil tussen de kwartaalomzet van de laatste drie maanden in 2019 en 2020.
 • Bondsafdrachten. Hierbij gaat het om 25% van de afdrachten die een aanvrager verschuldigd is aan een bij NOC*NSF aangesloten sportbond

Wilt u de volledige tekst van de TASO-regeling lezen? Klik dan hier.

Aanvragen voor de TASO kunnen worden ingediend van vrijdag 19 februari tot en met maandag 5 april 2021. Zowel verenigingen als Stichtingen kunnen aanvragen. Wel is van belang dat uw organisatie over de juiste SBI-code beschikt. Deze is gekoppeld aan uw inschrijving bij de KvK en kunt checken in de bijlage van officiële publicatie  Bij overvraging wordt het beschikbare bedrag naar rato verdeeld over de ontvangen aanvragen.

Op deze pagina vindt u een handig document waarmee u uw doorlopende lasten inzichtelijk maakt. Hier zal vanaf 19 februari 2021 ook het aanvraagformulier beschikbaar zijn.

Klik hier voor een overzicht van alle actuele regelingen voor sportverenigingen en de regelingen die in ontwikkeling zijn.

Kabinet verruimt en verlengt steunmaatregelen voor de sport
Het kabinet verlengt de specifieke steunmaatregelen voor de sport en trekt daarvoor 240 miljoen euro uit. Amateursportorganisaties die hard getroffen worden door de gevolgen van de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus kunnen via verschillende regelingen gecompenseerd worden.
De steunmaatregelen voor de sportsector die zijn ingezet in 2020 worden verlengd tot 30 juni 2021. Het geld is bedoeld voor de Tegemoetkoming Amateursportorganisaties (TASO), Tegemoetkoming Verhuurders Sportaccommodaties (TVS), en de Specifieke Uitkering voor ijsbanen en zwembaden. Voor dit pakket aan maatregelen stelt het kabinet in totaal 240 miljoen euro beschikbaar en dit pakket vormt de basis voor ondersteuning van de sportsector in de eerste helft van 2021.Deze steunmaatregelen staan naast de verschillende meer algemene overheidsregelingen die beschikbaar zijn voor een aantal sportorganisaties zoals de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) en de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid (NOW). Ook deze laatste regelingen zijn verlengd en uitgebreid.
Klik hier om te zien welke financiële regelingen momenteel beschikbaar en in ontwikkeling zijn.
Klik hier voor de volledige tekst van de brief van de regering over de uitbreiding van de economische steun. Op pagina 20 van dit document vindt u de sportspecifieke informatie.

Contact

Neem bij vragen over SSNB Personeelsdiensten gerust contact met ons op.

Telefoon: 088-2468111
E-mail: personeelsdiensten@ssnb.nl
Adres: Torenallee 3, 5617 BA Eindhoven

Door dit formulier te gebruiken gaat u akkoord met verwerking van uw gegevens zoals beschreven in ons Privacybeleid.


Warning: Use of undefined constant BOTTOM_MENU_NANME - assumed 'BOTTOM_MENU_NANME' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/ssnb.nl/httpdocs/wp-content/themes/ssnb-personeelsdiensten/index.php on line 95

SSNB gebruikt op deze website alleen technische, functionele cookies en analytische cookies die geen inbreuk maken op uw privacy. Lees ons Privacybeleid.