Energie sponsoring: op naar 100% energieneutraal

Als vereniging wil je graag werken aan de verduurzaming van je sportaccommodatie. De energielasten drukken immers zwaar op de begroting, en dat wordt de komende jaren alleen maar meer. Hoe kun je dat tij keren, als je geen geld op de plank hebt liggen om te investeren in zonnepanelen, LED-verlichting, een warmtepomp of gasloze accommodatie? Met de inzet van energie sponsoren kun je als club zonder inleg van eigen geld wél toewerken naar een energie neutrale sportvereniging.

Hoe het werkt

 • Energie sponsoren
  De eerste stap is het vinden van energie sponsoren die bereid zijn te investeren in de verduurzaming van de vereniging.
 • Realisatie zonnepanelen
  De inleg van de sponsoren wordt gebruikt om zonnepanelen op het sportcomplex te realiseren. Het betreft zowel reguliere zonnepanelen als innovatieve zonnepanelen in speciale boarding langs het veld. Deze boarding bestaat uit drie elementen: zonnepanelen, luchtfiltering (fijnstofreductie) en (LED-)reclameboarding.
 • Direct een lagere energierekening
  De zonnepanelen zijn niet van de club, maar de financiële voordelen wel. De vereniging profiteert van het zeer voordelige tarief van de door deze zonnepanelen opgewekte energie. Direct een lagere energierekening = meer financiële ruimte voor de vereniging.
 • Spaarpot voor verdere verduurzaming
  De verdere opbrengsten van de zonnepanelen komen terecht in een spaarpot, die in beheer is van de Bank Nederlandse Gemeenten (BNG). De vereniging kan deze spaarpot inzetten voor investering in nieuwe duurzame maatregelen, zoals LED-verlichting, warmtepomp of gasloze accommodatie.

Wat het oplevert

 • Een toekomstbestendige vereniging: de club werkt zonder inzet van eigen middelen toe naar een duurzame energie neutrale vereniging! Goed voor de clubkas én goed voor het milieu.
 •  Voor de energie sponsor is dit een mooie manier om invulling te geven aan de maatschappelijke opgave en social return. Het maakt bijvoorbeeld de compensatie van C02 reductie op lokaal niveau mogelijk. De sponsoren zijn direct zichtbaar via de speciale zonneboarding langs het sportveld.

In de praktijk

Iets voor uw vereniging? Wij vertellen graag meer over deze aanpak, neem gerust contact met ons op.

SSNB gebruikt op deze website alleen technische, functionele cookies en analytische cookies die geen inbreuk maken op uw privacy. Lees ons Privacybeleid.