Financiering


Er zijn verschillende financieringsmogelijkheden om sportverenigingen te helpen bij het verduurzamen van hun accommodatie. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om via de BOSA (Subsidie bouw en onderhoud sportaccommodaties) al 30% subsidie te krijgen op verduurzamingsmaatregelen. Dit leidt tot een kortere terugverdientijd van de verduurzamingsmaatregelen en een verbetering van de financiƫle positie van de sportvereniging door verduurzaming.

Tijdens het verduurzamingstraject kijkt SSNB samen met de sportvereniging naar de financieringsmogelijkheden om daarmee een sluitende business case te maken. Hierbij worden landelijke en lokale subsidies in kaart gebracht, zoals de BOSA subsidie of de SDE++ subsidie. Daarnaast worden ook de opties voor andere financieringsmogelijkheden in kaart gebracht zoals gunstige leningen, crowdfunding of een lokale energiesponsor.

SSNB is op de hoogte van de rol van de gemeente bij het verduurzamen van sportaccommodatie en vindt het uit ervaring belangrijk om de gemeente te betrekken bij het verduurzamingsproces. Dit zorgt ervoor dat verduurzaming lokaal geborgd blijft en voor een versnelt proces met korte lijnen.

SSNB gebruikt op deze website alleen technische, functionele cookies en analytische cookies die geen inbreuk maken op uw privacy. Lees ons Privacybeleid.