Exploring Living Labs event

De termen living labs, fieldlabs, innovatieve labs en ga zo maar door vliegen je om de oren. Maar wat is het nu eigenlijk en hoe zet je het in? Deze en nog veel meer vragen worden behandeld tijdens het Exploring Living Labs Event. Dit event is een samenwerking tussen House of Leisure en Brabant C om samen met partners, waaronder SSNB, te ontdekken hoe het gedachtegoed achter living labs ons kan helpen bij het oplossen van maatschappelijke vraagstukken.

Sport & bewegen en vrije tijd liggen dicht bij elkaar als het gaat om de vitaliteit en weerbaarheid van mensen te vergroten. Daarom is SSNB lid van het netwerk van House of Leisure en werken we bijvoorbeeld samen met andere partners aan leefbaarheidsvraagstukken voor gemeenten. Noud van Herpen, programmamanager bij SSNB is een van de experts in het rondetafelgesprek. Hij was tot 1 februari 2021 via zijn werkgever Haagse Hogeschool zeer nauw betrokken bij het living lab Haags Sportkwartier. Hier kun je meer lezen over de (onderzoeks-)doelstellingen of bekijk dit filmpje met de stand van zaken tot nu toe.

Het programma

Het event vindt plaats op 10 juni 2021 van 16.00 tot 18.00 uur. Anders dan de titel wellicht doet vermoeden, is het event in het Nederlands.

 • 15:45 uur – Online inloop
 • 16:00 uur – Start evenement
 • 16:05 uur – Introductie evenement en organisaties door Joost Melis (directeur House of Leisure) en Mirjam Hament (Adviseur Business Development bij Brabant C)
 • 16:20 uur – Simon de Wijs (onderzoeker en docent bij Breda University of Applied Sciences) over ‘Leisure for a Better Society’
 • 16:40 uur – Rondetafelgesprek met experts en concrete voorbeelden van Living Labs – met Lian Duif (Van Gogh Homeland Experience), Noud van Herpen (programmamanager SSNB), Simon de Wijs (onderzoeker en docent bij BUas), Joost Melis (directeur House of Leisure) en Mirjam Hament (Adviseur Business Development bij Brabant C)
 • 17:30 uur – Q&A sessie
 • 17:55 uur – Sluiting
 • 18:00 uur – Einde evenement

Hoe?

Na een online voorstelrondje en een toelichting waarom dit event georganiseerd wordt, word je meegenomen in de huidige tijdsgeest van de living sector. Vervolgens kun je aanschuiven bij het rondetafelgesprek, waarbij je het fenomeen living labs als instrument kan gaan ontdekken aan de hand van voorbeelden vanuit onze partners.

Gratis aanmelden

Nieuwsgierig geworden en/of (gratis!) aanmelden? Dit kan via onderstaande link, hopelijk tot dan!
https://www.eventbrite.co.uk/e/tickets-exploring-living-labs-153767465629

Webredactie SSNB
Contactformulier

  Ik schrijf me in voor de nieuwsbrief van SSNB

  Laat zien dat je geen robot bent door de volgende afbeelding te kiezen Ster.

  Top