TOP FIT is een project om het bewustzijn van gezonde voeding en voldoende beweging te vergroten bij de leerlingen van groep 7 van basisschool de Vuurvlinder, de Biekorf, de Ruif, De Vonder en de Hoge Waai. De buurtsportcoach betrekt lokale professionals bij het TOP FIT project om een totaal aanpak te ontwikkelen op het gebied van gezonde voeding en beweging.

Middels een leefstijlboekje krijgen kinderen in het klaslokaal en in de gymzaal opdrachten op het gebied van voeding en beweging. De kinderen krijgen ook beweeg en voedingshuiswerk. Denk aan een buitenspeel- opdracht met vriendjes of het bereiden van een gezonde maaltijd samen met hun ouder of verzorger. De betrokkenheid van ouders is belangrijk om het bewustzijn van een gezonde en actieve leefstijl te kunnen vergroten bij zowel het kind als de ouder.

De supermarkttour is onderdeel van het TOP FIT programma. De kinderen krijgen een rondleiding in de supermarkt met informatie over de diverse afdelingen en producten. Daarna krijgen de leerlingen opdrachten die in de supermarkt uitgevoerd moeten worden. Denk aan het lezen van etiketten op producten.

Op school worden er nog diverse workshops gegeven. BES Diëtiste organiseert een workshop over gezonde voeding in de klas met interactieve opdrachten en Chef- Kok Danny Jansen van de bekende tv- zender 24 Kitchen organiseert tijdens de Top-Fit scholen battle een workshop waarbij de kinderen een gezond ontbijt gaan maken.

Het project wordt met alle scholen afgesloten middels een Top-Fit scholen battle. Tijdens deze battle strijden de scholen aan de hand van sporten die in het teken staan van gezonde voeding om de felbegeerde Top-Fit bokaal.

Het TOP FIT programma is ontwikkeld door de buurtsportcoach i.s.m. BES Diëtiste en Fysiotherapie Van Beek & Bloemsaat.


    JaNee
     

    JaNee