Team buurtsportcoach Geertruidenberg bestaat uit vijf buurtsportcoaches. Hennie van Kuijk is coördinator en richt zich daarnaast op diverse projecten zoals Sjors Sportief, Try Out, Langer Fit en statushouders.  Marlou Rikkert is organisator van het Top Fit programma, senioren Beweegpunten, Wandelchallenge, thema wandelingen, Uniek sporten etc.

Giorgio Kerst, Sophie Bonte en Bram Siero verzorgen het bewegingsonderwijs, pauzesport, naschools sporten en andere nevenactiviteiten op de diverse basisscholen. Giorgio geeft les op basisschool de Hoge Waai, de Ruif en de Schoof. Sophie Bonte geeft les op basisschool de Vuurvlinder, de Biekorf en de Vonder. Bram geeft les op basisschool de Vonder.

Het team buurtsportcoach begeleidt studenten van het ROC Sport en Bewegen, CIOS en Vitalis.

Het ontstaan van team Buurtsportcoach Geertruidenberg

Sinds 2015 is de gemeente Geertruidenberg gestart met de inzet van buurtsportcoaches. De buurtsportcoach is actief in de wijk en is werkzaam voor zowel jeugd, senioren en mensen die extra drempels ervaren om deel te nemen aan regulier sport en beweegaanbod. Dit kunnen onder andere drempels zijn op het gebied van gezondheid, sociale contacten, taal en inkomen.

Over BSC Geertruidenberg

Wij maken sport en bewegen bereikbaar voor alle inwoners van Geertruidenberg door het organiseren en coördineren van diverse sportstimuleringsprojecten en activiteiten. Wij leggen slimme verbindingen met maatschappelijke partners uit het onderwijs, kinderopvang, welzijn, buurt en zorg. En zetten sport en beweging in als doel en middel om een gezonde en actieve leefstijl te stimuleren bij de inwoners van de gemeente Geertruidenberg.


    JaNee
     

    JaNee