Lokaal Leefstijlakkoord voor Altena, praat je mee?

De gemeente Altena gaat voor een lokaal Leefstijlakkoord. En dat doen we samen met verschillende lokale partijen en inwoners. We willen afspraken maken om ambities, doelstellingen en acties binnen het Leefstijlakkoord voor Altena vorm te geven en verschillende lopende initiatieven aan elkaar koppelen. Vanuit het ministerie van VWS komt budget beschikbaar om de acties uit te voeren. We gaan voor het Leefstijlakkoord voor Altena uit van de volgende thema’s: ‘Gezonde leefstijl voor jong en oud’ en ‘Roken’ (rookvrije ruimten)

De gemeente Altena heeft de ambitie om in de top 10 van gezondste gemeenten van Nederland te komen. Gezonde leefstijl wordt geëtaleerd op een breed front. Denk aan onderwijs en bijvoorbeeld de openbare ruimten, activiteiten die bijdragen aan de gezondheid en het welbevinden van de inwoners, onze groente- en fruittelers. Daarnaast wil de gemeente een voorbeeld zijn als grote werkgever voor ondernemend Altena. Het Leefstijlakkoord past hier heel goed in en kan een extra boost geven op onderdelen van dit beleid en ruimte bieden voor aanvullingen vanuit de gemeenschap

De input van lokale partners en inwoners bij het opstellen van een lokaal Leefstijlakkoord is onmisbaar. Daarom nodigen we u graag uit voor de online bijeenkomst:

Leefstijlakkoord Altena – op naar één van de gezondste gemeenten van Nederland!
Maandag 19 april 16.00 – 17.30 uur

U begrijpt dat we, vanwege de huidige coronamaatregelen, genoodzaakt zijn om de bijeenkomsten digitaal te organiseren. We maken hiervoor gebruik van Teams. Tijdens de bijeenkomst presenteren we kort welke kansen een lokaal Leefstijlakkoord voor Altena biedt. Vervolgens gaan we aan de slag met de kansen die u ziet en ideeën die u heeft. We zijn erg benieuwd naar uw inzichten en meningen en kijken uit naar nieuwe samenwerkingen die bij gaan dragen aan de gezondheid van de inwoners van Altena.

We hopen u daarom op 19 april online te zien. U kunt zich hier of het in het kader hier rechts bovenaan aanmelden voor deze bijeenkomst. Een aantal dagen van te voren ontvangt u een bevestiging met aanvullende informatie over het programma en de link om de bijeenkomst bij te wonen.