Samen aan de slag voor een vitaler Altena

Leefstijlakkoord wil vitale leefstijl in Altena stimuleren

Partijen in Altena hebben de handen ineen geslagen om bij te dragen aan een gezonde leefstijl voor jong en oud. Door vaardigheden te versterken en gezonde keuzes aantrekkelijk te maken, worden inwoners geholpen keuzes te maken voor een vitale leefstijl.

Steeds meer initiatieven

Hoe vitaal je bent bepaalt hoe je je leven in kunt richten. Of je leuke dingen kunt doen en of je mee kunt doen in de samenleving. Maar vitaliteit is niet vanzelfsprekend, soms ontbreken vaardigheden of kennis, of nodigt de omgeving uit tot ongezonde keuzes.

Steeds meer initiatieven helpen mensen om vitaler te leven, ook in Altena. Zo doen de GGD en huisartsen veel aan preventies en gezondheid, bieden scholen schoolfruit aan, er is er een uiteenlopend sport- en beweegaanbod.

Wethouder Shah Sheikkariem zegt hierover: “Met het Leefstijlakkoord willen we de initiatieven die er zijn versterken, en nieuwe acties uitrollen. Vitaliteit is zo belangrijk. Met professionals vanuit onderwijs, sport, gezondheid en bedrijfsleven hebben we nagedacht over hoe we Altena vitaler kunnen maken. Ik ben erg blij met deze mooie samenwerking en roep anderen op om zich aan te sluiten, en mee te doen met het Leefstijlakkoord.”

Twee thema’s

Het Leefstijlakkoord Altena richt zich op 2 thema’s, namelijk roken en overgewicht. Om overgewicht te verminderen zetten we in op gezonde voeding en voldoende bewegen. Om roken te verminderen zetten we in op het verminderen roken in de openbare ruimte en het verzorgen van voorlichting en stimuleren van stoppen met roken trajecten.

Partners

Partners in het Leefstijlakkoord zijn: Altena College, Beachsport Vereniging Werkendam, CHIEF, Fresh Lemon, GGD West-Brabant, Marianne Vos Experience Center, Marianne Vos Wielerfestival, OBS J.Henri Dunant, Stichting Altena Kennispoort, Stichting Just Make The Difference, Voltena Volleybal, Willem van Oranje College Wijk en Aalburg. Meegedacht in de totstandkoming van het Leefstijlakkoord hebben daarnaast ook: Basisschool De Bolderik en basisschool De Halm.

Leefstijlakkoord Altena

Het leefstijlakkoord is tot stand gekomen onder regie van formateur Marja Nieuwenhuis – SSNB, november 2021.

Download hier het gehele leefstijlakkoord https://ssnb.nl/wp-content/uploads/2022/02/Leefstijlakkoord-Altena.pdf

Uitvoering

Ricardo Seffelaar zal aan de slag gaan met de uitvoering van ons leefstijlakkoord. Hij is te bereiken via 06-29419577 of ricardo@creativesportsgroup.nl.